Baltic Jazz juhlii Nat King Colen 100-vuotispäivää

0
Suosittu tanskalainen jazzlaulaja Mette Juul esiintyy lauantaina kirkossa ja sunnuntaina puistokonsertissa

Taalintehtaalla heinäkuun alussa järjestettävän Baltic Jazzin festivaaliohjelma sisältää tänä vuonna sekä amerikkalaista että itämerellistä jazzia. Kemiönsaareen saapuu esiintyjiä Yhdysvalloista, Tanskasta, Liettuasta, Norjasta ja Ruotsista. Suomalaisista artisteista lavalla nähdään muun muassa Pepe Willberg, Mikael Konttinen, Seppo Hovi ja festivaalin taiteellinen johtaja Antti Sarpila.

Baltic Jazz järjestetään 5.–7. heinäkuuta Taalintehtaan historiallisessa ruukkimiljöössä. 32:s festivaalikesä sisältää 19 konserttia, joista viisi on ilmaisia.

Amerikkalaisuutta tuo esille edesmenneen jazzpianisti Nat King Colen 100-vuotisjuhlavuosi. Pepe Willberg tulkitsee Colea lauantaipäivän puistokonsertissa 6. heinäkuuta.

Taalintehtaalla kuullaan muun muassa amerikkalaisia pianovirtuooseja Stephanie Trick ja Paolo Alderighi. Tanskasta saapuu jazzlaulaja Mette Juul ja Liettuasta The Schwings Band.

Baltic Jazzin ohjelmassa on vakiintuneeseen tapaan paljon perinnejazzia, mutta tänä vuonna kuullaan myös rokkia, poppia, bluesia, hiphopia ja räppiä. Ohjelmassa on myös rautalankaa, jota tarjoilee 60-luvulla suosionsa huipulla ollut suomalainen The Sounds. Lapsille esiintyy Aarne Alligaattori ja Viidakkorumpu ja nuorille muun muassa räppäri Walt Miguel.

Räppäri Walt Miguel esiintyy nuorille suunnatussa lauantai-illan puistokonsertissa 6. heninäkuuta.

Lue lisää kulttuurisivuilta 23.1.2019