Risto Dufva palaa JYPin peräsimeen, keltanokkavalmentaja Merikivelle potkut

0

Kotimaisessa Liigassa aneemisesti jääkiekkoillut JYP tavoittelee pikaista suunnanmuutosta, kun se vaihtoi maanantaina päävalmentajakseen vanhan ja tutun Risto Dufvan. Hän korvaa tehtävästä erotetun Lauri Merikiven.
Merikiven ansiolistalla valmentajana on alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruus, mutta se ei vuodenvaihteen jälkeen painanut. JYP on liigataulukossa 39 ottelun jälkeen 12:ntena. Kahdesti Suomen mestaruuden voittanut seura on viimeksi jäänyt SM-liigan pudotuspeleistä rannalle 2007.
Onnistuu Dufva kääntämään JYP:n kurssin tai ei, Jyväskylässä nähdään aiempaa värikkäämpiä lehdistötilaisuuksia. Dufvan humoristiset sutkaukset ovat maankuuluja.
– Ei Ristoa ensisijaisesti supliikin ja verbaalisen iskukyvyn takia pestattu, vaan siksi, että hän pystyy auttamaan joukkuetta, JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari perustelee STT:lle.
Dufvan paluuottelu on ensi perjantaina kotipeli HIFK:ta vastaan. JYP on tällä hetkellä kahdeksan pisteen päässä alemmasta pudotuspeliviivasta.

Haavat arpeutuneet

Dufva jätti JYPin kauden alussa syyskuussa 2011 kireissä tunnelmissa. Ilmeisesti sillat muuhun seurajohtoon eivät tyystin palaneet, sillä muuten paluu Jyväskylään ei olisi toteutunut.
– Kun synnyinkaupunkini joukkue JYP esittää kutsun, siihen vastataan myönteisesti. Selkeä tavoite on, että JYP pelaa tänäkin keväänä playoffseissa. Tehtävä on haastava, mutta mahdollinen, Dufva kertoo tiedotteessa.
Holtarin mukaan ”Never Say Never” (älä koskaan sano ei koskaan) -asenne on sisäänleivottu jääkiekkoiluun.
– Tämä on voittamisorientoitunutta bisnestä. Seurassa koimme, että Ristolla on mahdollisuus onnistua, pelaajiston ja muun valmennuksen tuella.
Dufva oli selvä valinta ennen kaikkea siksi, ettei JYPillä ole aikaa hukattavaksi.
– Päätöstä helpotti se, että tiedämme Risto Dufvan osaamisen muutosjohtajana, JYPin pääomistaja Jukka Seppänen kuvaili tiedotteessa.
Dufvaa parikymmentä vuotta nuoremman tulokkaan Merikiven, 36, oli alun perin tarkoitus luotsata JYPiä kolme vuotta.
– Sopimuksen purku oli molemmille osapuolille kohtuullinen. Sen enempää keskinäisiä tehtyjä sopimuksia avaamatta, JYPiltä ei mene kolmen vuoden valmentajapalkkaa, Holtari kertoo.

STT

Kuvat: