Gibbs esiintyy ensimmäistä kertaa Salohallissa – murtaako Vilpas Kouvojen tiiviin vieraspuolustuksen?

0
Teemu Rannikon ja viime kaudella Kouvoja edustaneen Jamie Skeenin yhteispeli on parantunut pienin askelin.

Korisliigan runkosarjan jälkimmästä puoliskoa jo pelaava Vilpas kohtaa saa keskiviikkona ensimmäistä kertaa tällä kaudella Kouvot vieraakseen Salohalliin.

Ottelun suurin mielenkiinto kohdistuu Vilppaan uuteen takamieheen Jack Gibbsiin. Viime viikon torstaina Suomeen saapunut Gibbs on päässyt harjoittelemaan muutaman kerran uuden joukkueensa kanssa.

Haaste on kova, sillä Jyri Lehtosen valmentama Kouvot on parantanut viime aikona peliään huomattavasti. Alla on kolme peräkkäistä voittoa – Vilppaan voittoputki on yhden ottelun pidempi.

Kouvot on päästänyt ottelua kohti vähiten pisteitä koko Korisliigassa (80,8). Puolustus on toiminut varsinkin vierasotteluissa, joissa Kouvot on päästänyt vain 79 pistettä ottelua kohden.

Kumpikin joukkue pääsee otteluun lähes parhaalla kokoonpanollaan. Kouvoilta puuttuu loukkaantunut Arttu Saarijärvi ja Vilppaan Henri Kantosen pelaaminen on epävarmaa.

Vilpas johtaa runkosarjaa hulppealla 12 pisteen erolla ennen KTP:tä. Kouvot on tasaisessa keskikastissa kuudentena, joskin 1–3 ottelua edellä olevia vähemmän pelanneena.

– Vilpas tulee voittamaan runkosarjan ansaitusti. Joukkueesta löytyy syvyyttä, taitoa, kokemusta ja nuoruuden innokkuutta. Mutta rakenteesta löytyy myös muutama selkeä heikkous, joita yritämme tuoda esiin, Lehtonen kertoi otteluennakossa.

– Koska Vilpas tulee olemaan keväällä ”team to beat”, niin ei kannata aukaista ihan kaikkia kortteja runkosarjassa. Olemme terveitä ja hyvin harjoitelleita sekä valmiita yllätykseen.

Korisliigaa Vilpas–Kouvot keskiviikkona Salohallissa kello 18.30.

Lue eduskuntaan pyrkivän Kouvot-kapteenin Ville Kauniston haastattelu keskiviikon Salkkarista!