Korvenmäen jätevoimalan rakentaminen alkaa maaliskuussa

13
Havainnekuva jätevoimalasta.

Salon Korvenmäkeen rakennettavan jätevoimalan maanrakennustyöt alkavat tammikuun lopussa ja varsinaiset rakennustyöt maaliskuun lopussa.

Lounavoima Oy:n hallitus teki investointipäätöksen laitoksen rakentamisesta keskiviikkona. Jätevoimalan rakentamiskustannukset ovat noin 112 miljoonaa euroa. Laitostoimittajat on kilpailutettu viime vuoden aikana.

Voimalassa on tarkoitus polttaa jätettä ensimmäisen kerran tammikuussa 2021. Kaukolämpöä ja sähköä tuottava laitos on täysin valmis kesäkuussa 2021.

 

 

13
Jätä kommentti

8 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Jerppu

No niin. Sinne meni nekin verorahat ja tilalle saadaan saasteita, hajuhaittoja ja ongelmia. Ja sitten laitos osoittautuu yllättäen kannattamattomaksi ja lopetetaan, kai me maksamme myös purkukulut?

Keijo K.

Salon Seudun Sanomat sentään kirjoittaa jätevoimalasta, kuten totuus on. Turun Sanomat kirjoittaa ekovoimalasta eli mikähän sen Turussa tekee siksi? Sekö, että se on Salossa eikä Turussa?

Muurlalainen

Tässä esimerkki, miten täysin kunnallinen Oy pystyy toimimaan pimennossa sijoittamassa meidän takaamia miljoonalainoja. Korkokannan prosentin nousu tuo lisää korkokuluja yli miljoonan vuodessa. Kaukolämmön katteilla ei makseta edes näitä kuluja.

Onko suurelle yleisölle esitetty minkäänlaisia laskelmia miten tuolta syntyy tuottoja ja kohdistetaanko ne haittoja kärsiville? Kuka kustantaa kuljetusreittien muutokset? Palkataanko joku keräämään teitten varsille kerääntyvät roskat?

Nykyisinkin tien varret Korvenmäkeen ovat roskaisemmat kuin muualla Salossa. Eihän roskia pitäisi tulla, eihän hajuakaan pitänyt tulla. Uusi laitoshan on ehkä täysin hajuton ainakin ennen käyttöönottoa.

Marco

Onnittelut sinne suuntaan kaupunkia – tämän tulette tuntemaan.

Merkonomi

Joko sille laitokselle on ehditty myöntää rakennuslupa, vai tuliko lupa siinä samassa hötäkässä konsernijaostolta, kun se aikanaan näytti kyseiselle kohteelle vihreää valoa ylimpänä päättäjänä Salossa tällaisissa asioissa.

Kyllästynyt

Perinteitä kunnioittaen: rakennetaan ensin, ja haetaan sitten jälkeenpäin luvat, jos joku sattuu vaatimaan.

M.H.

Kovasti on hiljaisesti käsitelty rakennuslupaa jos sellainen on olemassakaan. Ja havainnekuva voisi olla mistä paikasta tahansa. Ei anna kyllä kovin avointa kuvaa asian käsittelystä!

keijo.k

Tämä onkin Salolaista avoimuutta !

Muu maa

Kotimaisuusaste on 40 prosenttia, eli menikö tämäkin putkeen, päättäjät? Kai Suomessakin niitä tekijöitä olisi löytynyt, nyt taas pääsee saksalaiset apajille, kuten tuulivoimabisneksessäkin. Toivon totisesti, että maanrakennusurakat menevät paikallisille toimijoille.

Ex-Noksu

Eiköhän Viron kilvissä olevia veronkiertoautoja ala näkymään työmaalla…

Hemuli

Havainnekuvalla pyritään näyttämään miltä rakennelma näyttää ohikulkijan silmissä, kuten paviljonkiravintolan tai tuulivoimaloiden yhteydessä on tehty. Olisi hassua kuvata niitä lintuperspektiivistä, paviljonki olisi mitätön pläntti, kuin naakan jätös jokirannassa, tuulivoimalan mastokin ihan nysä, jos se kuvattaisiin lintuperspektiivistä kuten jätevoimala.

Jos ei edes havainnekuvan teko onnistu, niin kannattaisiko tarjota jätevoimalaa rakennettavaksi esimerkiksi Fortumille, jolla on kokemusta asiasta. Muuten voi käydä kuten lietteenkuljetuksessa, rakennus-, jäte- ja kaukolämpökustannukset nousevat yllättäen ja pyytämättä kaksinkertaisiksi.

Onneksi ekopuistossa on neljä puuta.

Mölö

Toivottavasti EU ei ihan lähivuosina pakota jätefirmoja lajittelemaan raaka-aineeksi luokiteltavia jakeita pois jätteen seasta, että kerkiävät maksamaan investoinnin pois, ennen kuin se kaatuu veronmaksajien syliin.

Jerppu

En usko, että EU:n tarvitsee pakottaa. Raaka-aineiden hinnannousu aiheuttaa ennemmin tai myöhemmin sen, ettei niitä kannata enää polttaa taivaan tuuliin, vaan kerätä talteen ja käyttää uudelleen. Se on vain ajan kysymys, se. Jossain vaiheessa tulee myös kannattavaksi kaivaa vanhat kaatopaikat auki ja kerätä niistä jäljellä olevat muovit ja metallit ym. raaka-aineet talteen, mutta siihen voi vielä mennä vähän kauemmin. Toivotaan, ettei siihen mennessä ole kauhean paljon ehditty polttaa arvokkaita materiaaleja saasteiksi ilmakehään. Tämä voimalaprojekti on kyllä oikein esimerkki käärmeen ajamisesta pyssyyn. Ainoat, jotka tuntuvat sen haluavan tänne, ovat turkulaiset päättäjät jätehuoltolautakunnassa. Maksajina sekä rahallisesti että elinympäristön ja terveyden kannalta Salon… Lue lisää »