Koskelainen Alex Naumi tähtää viikonloppuna pöytätenniksen kotiturnauksen voittoon

0
Alex Naumi saapuu jälleen kotikunnan pingispöydille menestys mielessään. (kuva: Turun Sanomat)

Viikonloppuna pelattavan pöytätenniksen Kosken Malja -turnauksen suosio säilyy vakaana. Kosken liikuntahallissa ja yläkoulun salissa piisaa vilskettä, sillä pelaajia ilmoittautui määräaikaan mennessä kaikkiaan 142. Vuodesta 2006 lähtien yhtäjaksoisesti järjestetty Kosken Malja on tänäkin vuonna yksi Suomen suurimmista pöytätennisturnauksista.

Pelit alkavat sekä lauantaina että sunnuntaina kello 9, ja otteluita piisaa varsinkin lauantaille runsaasti.

Suomalaisessa miesten pöytätenniksessä eletään mielenkiintoisessa risteyskohdassa. Se takaa kiinnostavat asetelmat myös viikonlopun miesten GP-luokkaan.

Lähtökohdat voi kärjistää seuraavaan kysymykseen: onko aika jo kypsä uuden sukupolven Kosken Malja -voittajalle? Vai vieläkö pingisliiton toiminnanjohtaja pitää pintansa?

Kovin kauaa ei enää mene siihen, kun 17-vuotias Kosken Kaiun Alex Naumi voittaa usein niitä kotimaisia kilpailuja, joihin Benedek Oláh ei osallistu. Juuri nyt varteenotettavia voittajaehdokkaita on kuitenkin useita, yhtenä heistä mainittu toiminnanjohtaja Mika Räsänen.

Naumin vääjäämätön nousu Oláhin jälkeen Suomen kakkospelaajaksi perustuu muutamaan lukuun. Hän käy toista vuotta pöytätennislukiota Ruotsin Eslövissä, ja aikaa kuluu laji- ja fysiikkaharjoituksissa jopa lähes yhtä paljon kuin koulun penkillä.

– Jonain päivänä harjoitusmäärä voi nousta kuuteen ja puoleen tuntiin, jonain toisena päivänä jäädä neljään tuntiin, Naumi valottaa arkeaan.

Treeniarki saa vaihtelua viikonloppuisin, kun ohjelmassa ovat Tanskan pääsarjan ottelut.

Toni Soine toi vuosi sitten muutosta varsin yksitoikkoiseen miesten GP-luokan voittajalistaan. Hän lukeutuu tänäkin vuonna ennakkosuosikkeihin venäläisen Aleksander Saveljevin tavoin. Älkäämme lisäksi ikinä unohtako näissä spekulaatioissa Pasi Valastia, keväällä 50 vuotta täyttävää herraa.

Lue lisää lauantain lehdestä