Koulutusyritys aikoo ­tuoda Peter ­Vesterbackan avulla Saloon yli tuhat ulkomaalaista opiskelijaa

3

Turun ammattikorkeakoulun Salon yksikössä käynnistetään keväällä 2019 kyberturvallisuuden insinöörikoulutus.

IoT Campuksen tiloissa tapahtuva koulutus on pilotti, jota on tarkoitus laajentaa mahdollisimman nopeasti.

Maksullisen insinöörikoulutuksen osallistujat on rekrytoitu ulkomailta. He ovat pääosin Aasiasta.

– Tavoitteena on laajentaa Salossa järjestettävien tekniikan alan koulutusten määrää siten, että tulevaisuudessa kampuksella opiskelisi yli tuhat maksavaa ulkomaalaisopiskelijaa, todetaan Turun ammattikorkeakoulun tiedotteessa.

Rekrytointi on toteutettu yhteistyössä Rovion myötä tunnetuksi tulleen ja sittemmin muihin yrityksiin siirtyneen Peter Vesterbackan edustaman koulutusvientiyritys Edunationin kanssa. Yrityksen tarkoituksena on tuoda lähivuosina Suomeen eri oppilaitoksiin yhteensä 150 000 ulkomaalaista opiskelijaa.

Lue lisää tiistain Salon Seudun Sanomista

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
MDI
3 vuotta sitten

Huhuu tuulipuvut, missä kaikki valitukset? Tämä on niin väärin, niin väärin. Tähän varmaan uppoaa kaikkien nettosaajien verorahat.

Karniina
3 vuotta sitten
Reply to  MDI

Ei mitään valittamista, ihmettelen vain, että kuka niitä tuolla aikoo kouluttaa, kun AMK:lla ei tietääkseni ole alan päteviä osaajia? Muuten ihan ok uutinen.

Turhaa jappailua
3 vuotta sitten

Paperilehdessä Vesterbacka valitti, kun oleskelulupa ei irtoa näille opiskelijoille ilman haastattelua. Vesterbacka haluaa tietysti royaltinsa kaikista tulijoista heti, mutta hyvä on jonkun tutkia tulijoiden opiskeluvalmiudetkin. Muuten kymppitonnilla voisi ostaa vapaasti vuoden oleskeluluvan ja IOT:n käyttöaste jäisi 11,5 prosentin sijaan 11,495 prosenttiin muualle hävinneiden opiskelijoiden takia.

Muuten Hermannin koulu kannattaisi siirtää tuonne, niin sieltäkin löydettäisiin hetkessä piilossa tähän asti lymynneet homepesäkkeet.