Salon Seudun Sanomien 100-vuotisjuhlan kunniaksi käynnistyy valokuvakilpailu Sata kuvaa seudulta.

Lehden lukijoiden toivotaan lähettävän kisaan valokuvia, jotka kuvastavat heidän mielestään hyvin Salon seutua.

– Kuvissa voisi olla sitä, minkä ihmiset kokevat salonseutulaiseksi. Tilanteita ja tunnelmia, sanoo Salon Seudun Sanomien lehtikuvaaja Kirsi-Maarit Venetpalo.

– Kuvissa saisi näkyä seudun elämänmenoa: salonseutulaista kulttuuria ja arkisiakin tilanteita, jotka liittyvät vuoden kiertoon. Joukossa voi olla maisemiakin, mutta kuva on aina kiinnostavampi, jos mukana on myös ihminen, muistuttaa lehtikuvaaja Minna Määttänen.

 

SALON Taidemuseo Veturitallissa oli neljä vuotta sitten näyttely, jossa oli esillä vanhoja mustavalkokuvia Salosta. Kuvat esittivät tavallisia ihmisiä ja tavallisia näkymiä, mutta kuvien ikä teki niistä kiinnostavia.

– Olisivatko tämän kuvakilpailun kuvat tulevaisuudessa samanlaisia? Eli ihmiset voisivat niistä katsoa, millaista elämä oli vuonna 2019, Minna Määttänen heittää.

JOS KUVAKILPAILUSSA on mukana ihmisiä, kuvan ottajan on muistettava kysyä heiltä lupa kuvan julkaisuun. Parhaita kilpailukuvia julkaistaan vuoden aikana lehdessä kaksi kertaa viikossa, yhteensä sata kappaletta. Julkaistavat kuvat valitsee lehden toimitus, ja ne tulevat myös verkkogalleriaan.

Näistä sadasta julkaistusta kuvasta Salon Seudun Sanomien lehtikuvaajat valitsevat 20 parasta, joiden joukosta lehden lukijat saavat vuoden lopussa äänestää kilpailun parhaan.

 

Kuvakilpailu: Sata kuvaa seudulta

Salon Seudun Sanomien 100-vuotisjuhlan kunniaksi käynnistyy valokuvakilpailu Sata kuvaa seudulta. Lehden lukijoiden toivotaan lähettävän kisaan valokuvia, jotka kuvastavat heidän mielestään hyvin Salon seutua.
  • Sallitut tiedostomuodot: jpg, png, jpeg.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

 

Sata kuvaa seudusta -kilpailun säännöt

  • Avoin valokuvauskilpailu kaikille Salon Seudun Sanomien lukijoille.
  • Kilpailukuvia voi lähettää pitkin vuotta, viimeistään 22.12.2019 mennessä.
  • Kuvat voi lähettää myös osoitteeseen satakuvaa@sss.fi.
  • Kuvan mukaan on liitettävä kuvaajan nimi ja yhteystiedot, kuvan nimi, kuvauspaikka, kuvassa olevien henkilöiden nimet sekä lyhyt kuvaus siitä, mitä kuva esittää.
  • Jos kuvassa on tunnistettavia henkilöitä, kuvan ottajan on pyydettävä heiltä lupa kuvan julkaisemiseen.
  • Kilpailukuvia julkaistaan lehdessä vuoden ajan, kaksi kuvaa viikossa. Kuvat menevät myös verkkogalleriaan.
  • Julkaistusta sadasta kuvasta Salon Seudun Sanomien lehtikuvaajat valitsevat 20 finalistia, joiden joukosta lukijat äänestävät voittajan.
  • Voittajakuvan ottaja saa sadan euron lahjakortin valokuvausliikkeeseen.

 

Kuva: Salon tori syysmarkkinoiden aikaan 1.10.2004, Sami Perttilä, SSS.

 

1
Jätä kommentti

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Kaupunkilainen

Hieno idea! Itse pidän enemmän tänään alkaneesta vanhojen kuvien tunnistuskuvista. Nyt jos koskaan on hyvä selvittää lasinegatiivien henkilöitä nyt jo 100 vuoden takaa. Odotan mielenkiinnolla sitä sarjaa.