Luotettava asiakaspalvelu menestyksen avaimena

Mainos | KUUKAUDEN VAIKUTTAJA: Kello ja Kulta Jokinen

0
Vesa (vas.) ja Veikko Jokinen pitävät yllä kello- ja kultaseppäperinnettä Salossa. Puinen jättikello on roikkunut vuonna 1932 liikkeen ulkopuolella. Se on nykyään kunniapaikalla Turuntiellä sijaitsevan myymälän sisällä.

Kello ja Kulta Jokinen on palvellut salolaisia jo liki 90 vuotta. Kaupankäynti on muuttunut melkoisesti erityisesti nettikaupan ja sosiaalisen median myötä. Yksi asia kuitenkin pysyy muuttumattomana.
– Asiakaspalvelun merkitys säilyy. Asiakkaat vertailevat hintoja ja selvittävät teknisiä tietoja netissä, mutta se ei korvaa kohtaamista. Teemme kaikkemme asiakkaan eteen. Robotti ei voisi ikinä palvella asiakasta, Veikko Jokinen toteaa.

Kelloseppä Markus Saari korjaa satavuotiasta Junghans-seinäkelloa.

Hän aloitti työt liikkeessä 17-vuotiaana vuonna 1964. Kelloseppäkoulun jälkeen työpaikka isä-Einon perustamassa yrityksessä oli varma. Kolmas polvi jatkaa nyt yrittäjyyttä.
– Kello- ja kultaseppien ammattitaidon arvostus on selvästi kasvanut viime vuosina. Ala vaatiikin luottamusta. Hinta-arviointien on oltava todellisuutta vastaavia ja toisenkin arvion kestäviä, Vesa Jokinen toteaa.
Yrityksen toiminta perustuu hänen mukaansa samoihin arvoihin kuin alkuaikoina. Eino Jokinen kiteytti ne Salon Seudun Kunnallislehteen vuonna 1932 laittamassaan ensimmäisessä ilmoituksessa: ”Toivon huolellisella työllä ja kohtuushinnoilla saavani arvoisan yleisön luottamuksen.”

Romukulta kiertoon

Kello ja Kulta Jokisen palveluihin kuuluu kellojen, korujen, lahjatavaroiden ja palkintojen myynnin lisäksi kaikki alan korjaus- ja huoltotyöt sekä korvien rei’itys. Vuodessa korjaukseen tuodaan keskimäärin 2 000 kelloa. Kultaseppä valmistaa uniikkeja koruja tilauksesta.
Yrityksen palveluksessa on kaikkiaan 25 alan ammattilaista. Joukkoon mahtuu niin kello- ja kultaseppä, kone- ja käsinkaivertaja kuin helmenpunojakin.

Kultaseppäartesaani Laura Kaikkonen irrottaa timantteja asiakkaan vanhoista rivisormuksista ja valmistaa valkokullasta uuden timanttisormuksen.

– Omasta nettikaupastamme osoitteesta kellojokinen.fi voi ostaa samat tuotteet kuin myymälöistämme. Meiltä saa myös hoito-ohjeita, teknistä tietoa ja pieniä korjaustöitä odottaessa, Vesa Jokinen kertoo.
Hänen mukaansa romukullan käyttö maksuvälineenä on lisääntynyt yhtä matkaa ekologisen ajattelun kanssa.
– Meillä voi maksaa esimerkiksi rikkoontuneilla ketjuilla, vanhoilla kihla- tai vihkisormuksilla ja yksittäisillä korvakoruilla. Romukulta lähtee kiertoon uusina koruina ja korjausmateriaalina. Haluamme pienentää osaltamme hiilijalanjälkeä.

Vintage-rannekellot ovat trendikkäitä aarteita 1950–70-luvuilta.

Kello ja Kulta Jokisen liikkeitä on kaikkiaan viisi: Turussa, Lohjalla, Loimaalla ja Salossa kauppakeskus Plazassa sekä Turuntiellä. Myymälät ovat osa valtakunnallista Timanttiset-ketjua.

Salon kauppakamariosasto
Annariina Aalto, asiamies
p. 044 778 2133
annariina.aalto@kauppakamari.fi