Lyhyttä ja pitkää, mäkistä ja tasaista – katso Varsinais-Suomen hiihtoladut kartalla

2
Meren jäällä latuja ei juurikaan vielä ole, sillä jää ei ole riittävän vahvaa. Naantalissa hiihtäjää tervehti komean sumuinen kirkkomaisema pari vuotta sitten. Naantalin merenjäälatuja ei ole vielä päästy tekemään. Luolalanjärvellä on 1,6 kilometrin mittainen perinteisen tyylin latu.

Varsinais-Suomessa löytyy latuja jokaiseen makuun. On lyhyttä tai vähän pidempää latua. Tasaisimmat ladut löytyvät pelloilta, jäältä tai esimerkiksi golfkenttien lähettyviltä. Jyrkkäpiirteiset ladut on usein varustettu vaativa-merkillä.

Jos oman kylän ladut on jo koluttu, katso kartalta missä sijaitsevat seuraavat kiinnostavat ladut.

Varsinais-Suomen pisimmät kierrokset saa hiihdettyä Harjureitin komeissa ja lumivarmoissa maisemissa. Yli kymmenen kilometrin lenkkejä löytyy myös muilta paikkakunnilta, kunhan yhdistelee eri mittaisia kierroksia tai lähilatuja. Hyvän lumivuoden ansiosta useat yhdysladut on saatu jo valmiiksi.

 

Näin käytät karttaa

  • Klikkaa sinistä paikkamerkkiä, saat lisätietoa ladusta.
  • Klikkaa kartan vasemman yläkulman painiketta ja saat esiin tiedot kaikista laduista.
  • Suurenna karttaa painamalla oikeassa yläkulmassa olevaa kuvaketta.
  • Onko sinulla tarkempaa tietoa laduista? Puuttuiko joku yleinen latu? Ole hyvä ja kommentoi juttua.

 

Teemu

Hiihtäjille tärkeää olisi tietää latutilanne, eikä jokin alkusijainti ladulle. Heidän mainituilla kotisivuilla ei harrastajat tee mitään.

Kari Aaltonen

Kyllä pertteliläisenä huomioin myös ”kivenheiton” päässä Varsinais-Suomen rajalta sijaitsevan Torronsuon. Sieltä löytyy perinteisen tyylin latuja aina koko suon kiertävään 30 km lenkkiin asti. Ainoa puute on, että Torron latuja ei ajeta kuin viikonloppuisin?