Neljä uutta profiilipelaajaa eivät auttaneet Kiekkohaita sarjapisteille vielä perjantaina

1
Jesse Lindsten on salolaiselle kiekkoyleisölle varsin tuttu pelaaja.

Salon Kiekkohait kaipaa kipeästi sarjapisteitä jääkiekon miesten III divisioonassa. Joukkue pelaa välttääkseen putoamiskarsinnan, ja seuraavan viikon aikana mahdollisuus pisteisiin on suurimmillaan.

Siksi Kiekkohait päätti toimia juuri tässä vaiheessa. Ryhmään liittyi neljä uutta pelaaja. He tekivät Salon jäähallissa ensiesiintymisensä perjantai-iltana 1–2 (0–0, 1–1, 0–1)-kotitappioon päättyneessä ottelussa Tarvasjoen Urheilijoita vastaan.

Niko Karhu, Miro Kivinen, Jesse Lindsten ja Mikael Tuominen pistettiin saman tien ykköskentälliseen yhdessä Henri Lukkarisen kanssa. Karhu ja Tuominen ovat mahdollisesti Kiekkohaiden pelaajia loppukauden ajan, Kivinen ja Lindsten vielä yhden tai kaksi ottelua.

On päivänselvää, että jokainen näistä neljästä pelaajasta on perustasoltaan huippuluokkaa III divisioonaan. Kun Kiekkohait kohtaa ensi viikolla päävastustajansa ParSportin ja TuKV:n, on tarve näiden miesten onnistumisille juuri nyt suurimmillaan.

Viimeistä edellisenä olevien salolaisten osalta on pelaamatta seitsemän ottelua, ja suoraan säilymiseen oikeuttava paikka on eilisen jälkeen kolmen pisteen päässä.

25-vuotias Niko Karhu on mainituista pelaajista meritoitunein. Hänellä on takanaan 56 miesten liiga- ja 143 mestisottelua. Löytyypä listalta viisi Mestarien liigan peliäkin Turun Palloseurasta.

Jykevä 194-senttinen puolustaja ei ollut pelannut tällä kaudella missään.

– On ihan selvää, että Niko on todella kova vahvistus tälle sarjatasolle, toteaa Kiekkohaiden päävalmentaja Jani Nurmi.

Keskushyökkääjä Jesse Lindsten on puolestaan kiertänyt TPS:n juniorimyllyn jälkeen Mestistä, Suomi-sarjaa ja viime kaudella II divisioonaa. Salo Hockey Teamin kasvatti ja liigapelaaja Jasper Lindstenin isoveli liittyi täksi kaudeksi kaarinalaiseen Suomi-sarjan joukkueeseen HCIK:hon.

Hän on Miro Kivisen tavoin lainalla kaarinalaisjoukkueesta. Suomi-sarjassa neljällä kaudella lähes yhden tehopisteen per ottelu tehnyt Kivinen pelaa Lindstenin tavoin Kiekkohaissa ainakin vielä ensi keskiviikon kotiottelun ParSportia vastaan.

Ihan selvää

Tämä kenttä päästi maalit, joilla Kiekkohait hävisi.