Nenonen Show pyörii Salohallissa kevääseen 2021 asti – Vilppaan ensi kauden runko on jo kasassa

0
Juho Nenonen pelaa hyökkäystilastojen valossa uransa parasta liigakautta.

Korisliigan kauden 2018–2019 runkosarja ei ole vielä edes puolivälissä ja Vilppaan kauden 2019–2020 joukkueen kotimainen runko on jo kasassa. Viimeisimpänä nimensä jatkosopimukseen kirjoitti seuraikoniksi jo luettava maajoukkuemies Juho Nenonen.
Nenosen sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta eli hänet nähdään Vilpas-paidassa vielä keväällä 2021.

31-vuotias Nenonen pelaa neljättä kauttaan Vilppaassa. Nenosen Vilpas-uran aikana Vilpas on noussut Korisliigan huipulle ja joukkueesta on tullut Suomen ylivoimaisesti suosituin sisäpalloilujoukkue.

Nenonen aloitti liigauransa kasvattajaseurassaan Hongassa, jota hän edusti kolme kautta (2005–2008). Sen jälkeen hän edusti kuuden kauden ajan Joensuun Katajaa (2008–2014). Kataja-vuosinaan Nenonen valmistui kauppatieteiden maisteriksi Itä-Suomen yliopistosta.
Kataja-kausien jälkeen Nenonen pelasi yhden kauden Lapuan Korikobrissa (2014–2015) ennen siirtymistään Vilppaaseen. Loppukesästä ja alkusyksystä 2016 Nenonen pelasi Argentiinan pääsarjassa, ennen kuin palasi Vilppaaseen.

Nenonen on voittanut kaksi Suomen mestaruutta Hongassa ja peräti kuusi SM-hopeaa, joista kaksi viimeisintä Vilppaan paidassa.

Tällä kaudella Nenonen on pelannut pitkän liigauransa parasta koripalloa. Keskimäärin 23 minuutin peliajalla hän on heittänyt 10,0 pistettä, kahminut 4,1 levypalloa. Nenonen on tehnyt suurimman osan pisteistään kolmen pisteen heitoilla, jotka ovat onnistuneet 38,2 prosentin tarkkuudella.

Myös Vilppaan alkukausi on ollut seurahistorian paras: joukkue on voittanut 20 ottelustaan 17 ja on erittäin lähellä kolmatta peräkkäistä runkosarjan voittoa.

Vilppaalla on nyt ensi kauden kattavat sopimukset Nenosen, Teemu Rannikon, Aatu Kivimäen, Mikko Koiviston, Henri Kantosen, Riku Laineen ja LeeviMatias Taimelan kanssa. Tämän kauden joukkueen kotimaisista pelaajista ilman jatkosopimusta on ainoastaan kakkossentteri Miikka Luosmaa.

Vilpas kohtaa perjantaina sarjakolmosen BC Nokian vieraskentällä.