Norjan poliisi julkaisi lumivyöryn uhrien nimet ja kuvat verkossa

0
Norjan poliisin kuva onnettomuuspaikasta.

Norjan poliisi on julkaissut verkossa Blåbærfjelletin lumivyöryn uhrien nimet ja kuvat.

Kuvat on julkaistu omaisten luvalla, kertoo poliisi. Samalla viranomaiset välittivät uhrien omaisten pyynnön, ettei media käyttäisi muita kuvia ja että omaisten surua kunnioitettaisiin.

– Omaiset haluavat lisäksi kiittää pelastusmiehistöä, hoitohenkilökuntaa ja paikallista kriisiryhmää suurenmoisesta työstä, kertoi poliisi tiedotteessa.

 

Kartta näyttää Blåbærfjelletin Tamokdalenissa. Lumivyöhyke on merkitty punaisella. Normaali reitti on merkitty sinisellä.

SSS kertoi lauantaina uhrien kytköksistä Kemiönsaareen.

Norjan lumivyöryn uhreista kaksi oli opiskellut Axxellin ammattioppilaitoksessa Kemiönsaaressa, kertoi lauantain Salon Seudun Sanomat.
Lumivyöryn uhreista yksi asui Kemiönsaarella ja toinen opiskeli eräoppaaksi Axxellin ammattioppilaitoksessa Kemiössä.
Kohtalokas vapaalasku ei liity suoraan Axxellin koulutukseen. Vapaalaskijat olivat osallistuneet oppilasyhdistys Vigun järjestämälle jäätikkökurssille Pohjois-Norjassa. Kurssin päätyttyä ryhmä oli kotimatkalla poikennut Blåbærfjelletille, joka on suomalaisten vapaalaskijoiden suosima tunturi.

 

Kadonneiden etsintä on Norjassa pysähdyksissä huonon sään vuoksi. Maanantaina etsintöjä ei pystytty jatkamaan. Sunnuntaina sää esti helikopterilennot tunturiin.

Neljän hengen ryhmä katosi keskiviikkona iltapäivällä. Ryhmä oli lähtenyt tunturiin viisihenkisenä harrastamaan vapaalaskua. Ryhmästä yksi palasi takaisin.

 

Uhrin nimien ja kuvien julkaisusta kertoi Suomessa Helsingin Sanomat.