Nuorten Leijonien MM-kultaan sisältyy siivu Saloa hyökkääjä Santeri Virtasen muodossa

0
Santeri Virtanen (vas.) ja mestaruusmaalin tehnyt Kaapo Kakko ottivat ilon irti. (kuva: Leijonat.fi/Pasi Mennander)

Suomen voittamassa jääkiekon nuorten maailmanmestaruudessa on pienen pieni siivu Saloa. Joukkueen keskushyökkääjä Santeri Virtanen sai alakouluikäisenä varhaiset kiekko-oppinsa Salo Hockey Teamissa.

Suomen kisajoukkueessa hän kuului jatkuvasti pelaavaan kokoonpanoon ja hoiti puolustusvelvoitteensa tilastojen valossa tehokkaasti. Virtanen oli kisojen plusmiinustilastossa jaetulla seitsemännellä sijalla lukemalla +7. Vastustajajoukkueet eivät tehneet koko turnauksen aikana ainuttakaan maalia silloin, kun Virtanen oli kentällä.

3-2-voitoon päättyneessä loppuottelussa keskushyökkääjä pelasi lähes 18 minuuttia. Vastuu oli samaa merkittävää luokkaa myös muissa pudotuspeleissä.

Virtasen perhe muutti Turkuun Santerin oltua hieman yli kymmenvuotias. TuTo:n ja TPS:n juniorimyllyn jälkeen Virtanen siirtyi viime kaudeksi Yhdysvaltain yliopistosarjaan. NHL-varauksen teki kesällä 2017 Winnipeg Jets numerolla 105.

19-vuotias mies siirtyi täksi kaudeksi miesten Liigassa pelaavaan Saimaan Pallon. SaiPassa hän on tehnyt 29 liigaottelussa teholukemat 5+2.

Santeri Virtasen pikkusiskot Salla ja Saana ovat lupaavia lentopalloilijoita. Karri-isä toimii puolestaan lentopallon naisten liigaseuran LP Viestin puheenjohtajana.

Kotimaassa pelaavat nuoret Leijonat palaavat Suomeen alustavan aikataulun mukaan maanantaina illalla.