Poliisi on kuulustellut asianosaiset ja todistajia Arabianrannan epäillyssä lapsenmurhassa – odottaa edelleen verikokeiden tuloksia

0

Helsingin Arabianrannassa jouluaattona tapahtuneesta henkirikoksesta voidaan nostaa syyte aikaisintaan keväällä, kertoo poliisi. Poliisin mukaan syytteen nostamisen määräaika siirtyy, koska epäilty määrättiin perjantaina mielentilatutkimukseen. Teon tunnustanut surmatun seitsemänvuotiaan pojan eno pyysi mielentilansa tutkimista jo esitutkinnan aikana itse. Mielentilan tutkiminen kestää yleensä noin kaksi kuukautta.
Poliisin mukaan epäilty on kuulusteluissa kertonut harhoistaan, jotka ovat vaikuttaneet veritekoon ryhtymiseen. Poliisin mukaan henkirikoksessa käytettiin teräasetta.

Epäiltyä kuulustellaan uudestaan vasta esitutkinnan lopussa

Kaikki asianosaiset ja useita todistajia on kuultu, mutta poliisi odottaa edelleen lausuntoja teknisen tutkinnan tuloksista, uhrin ruumiinavauksesta ja epäillylle tehdyistä kokeista. Kokeista selviää poliisin mukaan muun muassa, oliko epäilty tekohetkellä päihtynyt.
Poliisi kuulustelee rikoksesta epäiltyä seuraavan kerran vasta esitutkinnan loppuvaiheessa.
– Hänen kuulemisensa ennen sitä ei ole tarkoituksenmukaista. Tapahtumien kulku on tarkentunut esitutkinnan aikana, mutta emme voi avata sitä tai teon mahdollista motiivia julkisuuteen aiempaa tarkemmin ennen kuin olemme kuulustelleet epäiltyä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Kanth Helsingin poliisilaitokselta poliisin tiedotteessa.

STT

Kuvat: