Salolaiset rautakaupat odottavat, että kaupungin Suomen juhlavuoden kunniaksi satasella myymät tontit alkaisivat rakentua.

– Se toisi tälle virkeyttä alueelle, jossa kärsitään koko ajan muuttotappiosta. Kampanja oli hyvä veto Salon kaupungilta, K-Rauta Meriniityn kauppias Tuomo Erjala kehuu.

Suurseudun Osuuskauppa on päättänyt sulkea Örninkadun S-Raudan, mutta RTV sekä K-Raudat Meriniitty ja Passeli kertovat myynnin virkistyneen.

– Varsinkin kuluttajapuoli piristyi viime vuonna merkittävästi ja ammattipuolellakin oli pientä kasvua, RTV:n Varsinais-Suomen aluejohtaja Tommi Suominen kertoo.

Kaupankäynti vilkastui syksyllä kaikissa Salon rautakaupoissa.

– Tammikuussa on aina hiljaista, mutta kevättä kohden vilkastuu, K-Rauta Passelin kauppias Tiina Kaarto-Alanko tietää.

Lue lisää Salon Seudun Sanomista 18.1.2019

Ex-salolainen

Eihän niitä tontteja vielä ole myyty, kaupunki vain vuokraa ensin. Vuokraukset kuulemma suurin osa tekemättä kun asiaa puidaan yhä hallinto-oikeudessa Turussa. Ai että hyvä veto? Just niin, huonosti valmisteltu idea virkamiehiltä ja tässä tulos.

Krynder

Toi juttu oli täys vitsi! Ei taida montakaan projektia toteutua. Rakennustarvikkeet voi hankkia edullisemmin muualta kuin salosta.

Salomaan Mikko

Ei löydy luottoa Salon johtoon, tonttiasian toteutumiseen yleensäkin, eikä tonttiasioiden organisaatioon. Alkuun pakko siis vuokrata tontti. Tuhansia, ei satku… ja muut kulut vielä päälle sekä kateelliset kovan rahan tontin ostaneet rutisijat. Peruin tontin varauksen.

Työmyyrä

Paremmin olisi voinut Suomi100-tonttikampanjan toteuttaa. Tonttipuolen alin työporras sai hiki hatussa vääntää kampanjan takia kiireaikataululla ja menetti Suomi 100 juhlavuoden itsenäisyyspäivän juhlatkin kun seuraavana aamulla piti olla valmiina ottamassa yleisöryntäystä vastaan sekä ovella että netissä ja muuttaa vapaat tontit varatuiksi. Kiitoskahvitkin yhä juomatta vaikka ensin sitä luvattiin kun pahin ruuhka oli ohi. Onneksi nyt uudet ihmiset painii niissä hommissa entisten kanssa. Onnea heille! Ja toteutuuko koko kampanja lopulta? Aika näyttää…

Työmyyrä

Mediassahan toitotettiin valtakunnan tasollakin et Salo myy satasella tontteja. Liekö kaupungin informointi takkuilut silloin tai epäselvästi kerrottu kampanjasta? Alin työporras sai niitäkin korjailla kun puhelin-ja sähköpostitulva iski. Kun asia meni hallinto-oikeuteen oli tietoisuus asian etenemisestä nollassa tai jopa miinusmerkkinen. Onneksi pääsi pois tonttihommista…vaikka tuntuu että yhä yritystä työntää niitäkin töitä edelleen vaikka uudet työntekijät tilalla.

Make

Niin, vuokralla kunnes se torppa on valmis, jonka jälkeen se myydään 100 eurolla. Eikö se nyt tonttipuolen työntekijälle ole selvää. Selkiää syy miksi ”pääsit” pois sieltä, jos ei tuota tiennyt. Lukee aika selvästi siinä kampanjan infossa. Huoh. Jos ei tuollaista vuokrausehtoa olisi ollut, olisi tontit ostettu ahneuksissaan rakennusliikkeille ym. haahuilijoille ja koskaan niihin ei mitään olisi rakennettu. Mutta eipä pääsisi muutkaan rakentamaan, kun vapaita tontteja ei ole. Tai olisi ostettu yksi tontti rakentamiseen ja ympäriltä kolme muuta, että itsellä on isommat tilukset eikä lähinaapureita. Kätevää! No, osa ihmisistä luki ehdot ja varasi tontin, sitten iski se naapurikateus ja valitettiin ja… Lue lisää »

Totta

No näinhän se oli

Työmyyrä

Voih, huooh itsellesi. Tietenkin tiesin että rakentamisvelvoitteen jälkeen voi lunastaa tontin satasella. Minähän niitä kampanjan vuokrausehtojakin väänsin nettiin julkaistavaksi vaikka eivät työnkuvaan kuuluneetkaan, kiltille kun työnnetään kaikkea… Mutta media toitotti että ne myydään heti satasella ja vaikka vuokrausehdot oli luettavissa netissäkin, suurin osa ei niitä ymmärtänyt ja syynä lie ollut tuo mediahömpötys missä ei puhuttu että alkuun vuokraus ensin. Ja tiedoksi että pyysin itse muutosta työhöni, asiakaspalaute oli pelkkää positiivista ja työtehtäväväni hoidin ripeästi ja huolella. Kysy vaikka työnjohdolta. Aikansa kutakin. Tällä hetkellä saan käyttää enemmän osaamistani ja monialatyökokemustani yli 30 v ajalta. Harvalla näin monta osaamisaluetta on etenkin kaupungin… Lue lisää »