Salon kaupunginhallitus koolle johdon saamien huomautusten takia

4

Salon kaupunginhallitus kokoontuu ensi maanantaina iltakouluun käsittelemään eduskunnan oikeusasiamiehen kaupungin johdolle antamia huomautuksia. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saija Karnisto-Toivonen (sd.) kertoo asiasta Facebookissa.

Iltakoulu järjestetään maanantaisen kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen.

”Tuolloin meillä toivottavasti on olemassa kuntaliiton lausunto liittyen jääviyksiin, ja lisäksi saamme infon siitä, mitä työnantajarooli meiltä edellyttää tilanteessa”, Karnisto-Toivonen kirjoittaa.

Iltakoulun jälkeen asia tulee käsittelyyn kaupunginhallituksen kokouksessa 12. helmikuuta, ”jolloin voidaan tehdä tarvittavia päätöksiä”.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies antoi Salon apulaiskaupunginjohtaja Jari Niemelälle ja kaupunginhallitukselle huomautuksen lainvastaisista menettelyistä. Taustalla on kaksi tapausta.

Toisessa on kyse siitä, että kaupunki ei ole vastannut asianmukaisesti kantelijan tiedusteluihin ja tietopyyntöihin. Toisessa tapauksessa kesti melkein kolme vuotta ennen kuin apulaiskaupunginjohtaja teki päätöksen vahingonkorvauksen maksamisesta.

Kummastakin tapauksesta kanneltiin apulaisoikeusasiamiehelle. Kaupunki vastasi apulaisoikeusasiamiehen selvityspyyntöihin vasta muistutusten jälkeen, mikä johti huomautuksiin.

Salon kaupunki on pyytänyt kuntaliitolta neuvoa, miten asiassa voidaan edetä. Hankalaksi tapauksen tekee, että siihen on kytketty sekä kaupungin ylintä virkamiesjohtoa että kaupunginhallitus.

Matti

Kyseessä on mielestäni virkarikos, kun kirjoitetaan lausunto hallituksen nimissä ja yritetään pimittää tietoja. Kuinka paljon on sellaista vuosien varrella, mikä ei ole tullut näkyville.

Aikoinaan on täynyt syntyä sellainen kulttuuri, missä salataan asioita, joiden pitäisi tulla kaikkien virkamiesten sekä luottamushenkilöiden tietoon.

Tästä kiitos Salon Seudun Sanomille uutisoinnista.

Z.Z.Zalolainen

Salon valtamafia tekee niin kuin lystää.

Työpaikkakiusattu

Häviäähän täällä työntekijöitä koskevia asiakirjojakin, ym outoja juttuja ollut jo vuosia. Pitääkin varmaan ilmoittaa omat jututkin tuonne apulaisoikeusasiamiehelle, niin alkaisi siinäkin vyyhti selvitä. Alkaisi lahkeet ehkä vipattaa ja salaisuudet selvitä.

Allan

Näin kannattaa ehdottomasti tehdä.