SalPan palapeli rakentuu pikkuhiljaa – yli 200 ottelun seuralegenda jatkaa

0
33-vuotias Iku Leino tuo ryhtiä ja kokemusta SalPan nuoreen joukkueeseen.

Uuden päävalmentajansa Ilkka Virtasen johdolla jalkapallon Kakkoseen valmistautuvan SalPan kohtuullisen levällään oleva palapeli sai maanantaina muutaman tärkeän kulmapalan.

Joukkueessa jatkavat keskikenttäpelaaja Niko Leskelä, laituri Jami Siirtola ja yli 200 ottelua SalPan edustuksessa pelannut puolustaja Iku Leino. Lisäksi edustuksen rinkiin nostetaan oman juniorimyllyn kasvatit maalivahti Joonas Kontkanen ja hyökkääjä Olli Jakonen.

Leskelä, Siirtola ja Leino ovat jokainen monipuolisia pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan useita eri pelipaikkoja. Leino on pitkällä SalPa-urallaan pelannut käytännössä jokaisella pelipaikalla lukuun ottamatta maalivahtia, Siirtola pystyy pelaamaan sekä laitahyökkääjänä että laitapuolustajana ja Leskelä on käyttökelpoinen keskikentän kolmion jokaisessa kulmassa – mikäli Virtasen SalPan keskikenttä edes ryhmittyy perinteiseen kolmioon.

– Ikun jatkosopimus on tärkeä seuralle. Hän tuo jatkuvuutta ja luottamusta. Iku on piinkovassa fyysisessä kunnossa ja hän tuo koppiin ammatimaisuutta. Olen työskennellyt ennenkin hänen kanssa ja tiedän tarkasti hänen laatunsa, Virtanen kehuu seuran tiedotteessa.

– Niko taas on ensisijaisesti keskikentän keskustan pelaaja ensisijaisesti. Hän tuo paljon pallollista osaamista ja pystyy rytmittämään SalPan pallollista pelaamista, mutta on hyvä myös puolustussuuntaan. Jami tuo rämäpäisenä ja räväkkänä pelaajana intensiteettiä kentälle.

Isoveljensä Oskarin jalanjälkiä seuraava Olli Jakonen ei ole vielä tehnyt debyyttiään SalPan edustusjoukkueessa. Viime kaudella hän pelasi 11 ottelua Kolmosta Wilppaassa ja teki viisi maalia.

– Olli on nopea hyökkääjä, joka syksyllä osoitti pärjäävänsä loistavasti miesten peleissä sarjaporrasta alempana, Virtanen kertoo.

Kontkanen on pelannut SalPan A-pojissa pääasiassa maalilla, mutta pelaajapulan iskettyä hän toimi myös joukkueen hyökkääjänä.

– Joonas on erittäin hyvin peliä ymmärtävä maalivahti, joka ohjaa peliä ikäisekseen kypsästi. Hän on toipunut vasta pitkähköstä loukkaantumisesta, Virtanen kertoo.

SalPalla on nyt yhteensä yhdeksän sopimuspelaajaa. Joukkue on harjoitellut vasta kokonaisen viikon. Ensimmäinen harjoitusottelu on vuorossa jo lauantaina, kun joukkue kohtaa Kupittaalla liigaseura Interin.

Ensimmäinen virallinen ottelu on ensi viikon perjantaina Raumalla, jolloin joukkue kohtaa Suomen Cupiin kuuluvan Kakkosen Cupin avausottelussaan sarjanousija Pallo-Iirot.

Lue lisää SalPan sopimustilanteesta tiistain Salkkarista!