Presidentti Niinistö kommentoi Oulun rikosepäilyjä: Kestämätöntä, että rikosepäilyjä on tullut lisää

11

Presidentti Sauli Niinistön mukaan on kestämätöntä, että rikosepäilyjä on Oulussa tullut lisää.
– On kestämätöntä, että jotkut meiltä turvapaikkaa hakeneet ja jopa turvapaikan saaneet ovat tuoneet tänne pahaa ja luoneet tänne turvattomuutta, Niinistö sanoo tasavallan presidentin nettisivuilla julkaistussa lausunnossaan.
Poliisi kertoi perjantaina, että Oulussa tutkitaan neljää uutta seksuaalirikosepäilyä. Epäiltyjen rikosten uhreina on alle 15-vuotiaita tyttöjä. Poliisi sanoi ottaneensa kiinni kolme ulkomaalaistaustaista miestä, joita epäillään rikoksista.
Oulussa on hiljattain tullut julki useita muitakin rikosepäilyjä, joissa ulkomaalaistaustaisia miehiä epäillään alaikäisiin tyttöihin kohdistuneista seksuaalirikoksista.
Niinistön mukaan kaikkien on Suomessa noudatettava oikeutta koskemattomuuteen.
– Kuten jo aiemmin julkitulleiden epäilyiden kohdalla sanoin, Oulun teot järkyttävät meitä epäinhimillisyydellään. Järkytystä lisää se, että teot ovat kohdistuneet lapsiin.
Presidentin mukaan Suomessa on entistä päättäväisemmin toimittava sen varmistamiseksi, että Suomi on jatkossakin oikeudenmukainen ja turvallinen maa.
– Tarvitsemme aroistakin asioista avointa ja asiallista keskustelua ja tarkkaan punnittuja päätöksiä. Ongelmiin on tartuttava ja ne on ratkaistava. Sen ansaitsevat kaikki ne ihmiset, joilla on tahtoa sopeutua yhteiskuntaamme, taustastaan riippumatta, Niinistö sanoo.

Mykkänen matkusti Ouluun

Aiemmin tänään sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) sanoi, että Oulun epäillyt hyväksikäyttötapaukset ovat raukkamaisia.
– Tällainen ei missään nimessä mahdu Suomeen, ja tätä ei voi jättää sikseen, Mykkänen sanoi Ylen Ykkösaamussa.
Mykkänen on keskustellut tapauksista tänään poliisiylijohtaja Seppo Kolehmaisen kanssa ja aikoi matkustaa tänään Ouluun, missä tapaa kaupungin ja paikallisen poliisin johtoa.
Mykkänen aikoi Oulussa keskustella muun muassa siitä, miksi epäiltyjä hyväksikäyttötapauksia on noussut runsaasti esiin juuri Oulussa.
– Tämä pitää saada hallintaan, ja tästä pitää ottaa oppia muissa kaupungeissa ja koko Suomen viranomaiskentällä.
Mykkänen haluaa lähiviikkoina keskustella muun muassa opettajien, nuorisotyöntekijöiden, sosiaalityöntekijöiden ja lastensuojelun työntekijöiden kanssa siitä, miten hyväksikäyttötapaukset voitaisiin huomata nopeammin.
– Tässä on myös traagista se, että useat hyväksikäyttövyyhdit ovat jatkuneet kuukausia, jopa puoli vuotta, ennen kuin poliisi on saanut tiedon.
Mykkäsen mukaan on kestämätöntä, että tietyistä Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän maista tulevilla nuorilla miehillä on selvä yliedustus hyväksikäyttörikostilastoissa.
– Ei voi olla niin, että Suomesta hakee turvaa ja sen jälkeen itse aiheuttaa turvattomuutta, Mykkänen sanoi ja viittasi presidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuheeseen.
– Meidän täytyy pystyä estämään se, että tällainen ilmiö yleistyy.
Samalla Mykkänen muistutti, että selvä enemmistö Suomessa olevista ulkomaalaistaustaisista käyttäytyy joka päivä täysin moitteettomasti. Hän varoitti tuomitsemasta ihmisiä ihonvärin perusteella.
– Vaikka samannäköinen olisi syyllistynyt näihin rikoksiin, se ei tarkoita, että toinen henkilö olisi vastuussa toisen henkilön tekemisistä, Mykkänen painotti.

https://www.presidentti.fi/uutinen/tasavallan-presidentti-sauli-niiniston-lausunto-oulun-rikosepailyjen-johdosta/

STT

Kuvat:

Allan

Kun äänestät keskustaa, kokoomusta, SDP:tä ja vihreitä annat hyväksyntäsi näille tapahtumille.

Mykkäsen toiminta on vain äänten kalastelua, koska muutamassa kuukaudessa, ei ehdi tarvittavia lakimuutoksia tekemään.

4 vuodessa olisi pitänyt pystyä parempaan lainsäädännön muutostyöhön.

Taina

On epärelevanttia syyllistää kaikkia pakolaisia joidenkin ääliöiden tekemisistä. Nykyhallituksessa ei ole vihreitä eikä SDP:tä, vaan siellä on keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset (nykyään siniset). Ajattelin kertoa Sinulle Allan, koska ilmeisesti et tiedä nykyhallituksen kokoonpanoa.

Allan

Missä kohtaa syyllistin kaikki pakolaiset?

En maininnut pakolaisia lainkaan.

SDP:n ja vihreiden kanta on jo tullut selväksi aiemmin, joten heitä äänestämällä mikään ei muutu seuraavankaan eduskunnan aikana.

Vihreät eivät edes ole tuominneet kunnolla Oulun tapauksia.

Tarkasti ottaen perussuomalaisia ei hyväksytty hallitukseen, vaan sinne jäi perussuomalaista eronnut apujoukko, josta tuli lopulta siniset.

Taina

Perussuomalaiset olivat mukana hallituksen aloittaessa. Nykyään persut ovat kaikesta eri mieltä sinisten kanssa. Aiemmin he olivat omien ministeriensä kanssa samaa mieltä kaikesta. Hallitusohjelma rakennettiin nimenomaan keskustan, persujen ja kokoomuksen kanssa. On naiivia väittää ettei mikään muutu vihreiden ja demarien kautta. Nykyinen linja on keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten linja. Tämä persujen takkien kääntö joka vaiheessa on jo hyvin absurdia. Nyt he kritisoivat sinisiä aivan kaikesta, minkä he itse hyväksyivät puolueen ollessa yhtenäinen. Suomessa on tasan kaksi puoluetta, jotka hyväksyvät vihapuheet, siniset ja persut. Tämä on tietysti ymmärrettävää, heidän kannattajiensa takia. Harva heitä kritisoiva haluaa puhua omalla nimellään vihapuheiden ja uhkausten takia.… Lue lisää »

matti

Ei ole syyllistetty kaikkia pakolaisia. Kokoomus, keskusta, vihreät ja siniset ovat halunneet maahan halpaa työvomaa ja ottavat nuoria miehiä pakolaisina maahan ajattelematta ja välittämättä mitä se tekee yhteiskunnassa sosiaalipuolella.

matti

Eikös Sipilä luvannut ottaa näitä pakolaisia kotiin asumaan.

MDI

Turvallisista maista rajallemme tulevat pitää käännyttää heti takaisin, esimerkkinä sellaisesta rajasta vaikkapa Haaparanta. Kuka muuten antoi silloin muutama vuosi sitten luvan tulijoiden tunkea hallitsemattomasti rajojemme yli, vastuu? Sipilän kutsuhuuto kotiinsa oli täydellinen aivopieru ja näköjään ilman vastuuta sekin.

Sitten turvapaikkaa hakevat aidan taakse odottamaan päätöstä eikä ilmainen rahatukko kourassa kauppakeskuksiin notkumaan.

Loputonta valitusoikeutta kielteisestä päätöksestä pitäisi rajoittaa ja kielteisen päätöksen saaneet pitää laittaa säilöön ja palautus mahdollisimman pian.

Nyt kukkahattuilun seuraukset näkyvät Oulussa ja pahoin pelkään, että väkivalta ei jää tähän ja koske vain näitä alaikäisiä tyttöjä vaan se lisääntyy kaikkia ulkomaalaistaustaisia kohtaan.

keijo.k

Voisikohan keskusteluun ottaa mukaan myös sen toisen puolen? Tietävätkö nuorten tyttöjen vanhemmat mitä heidän kullannuppunsa siellä somessa touhuavat, onko kiinnostusta?! Onhan joskus sanottu että ”Ei yhden syy jos kaks tappelee”?!

Allan

Entä mikä on Facebookin ja muun sosiaalisen median vastuu näihin jahtaajiin?

Ainakin Facebook jahtaa mummoja, jotka sattuvat lukemaan erimieltä olevien kirjoituksia. Niistä saa sitten kuukauden bannit.

Tällaiseen resurssit riittävät, mutta ei sen rikollisen toiminnan estoon löydy resursseja.

Mamma

Olen kovasti ihmetellyt mikä Oulussa on vanhempien, koulun, sosiaaliviraston, lastensuojelun osuus näissä asioissa sillä minusta vasta näiden jälkeen on poliisin vuoro. Koulu, ammatti-ihmiset, ettekö yhtään ehdi tutustua lapsiin, kuinka voi jäädä huomaamatta kuukausia kestänyt rääkkääminen? Ja, keijo.k, onhan se kautta aikojen ollut hienoa päästä suomalaisen tytön tumman miehen kainaloon. Oikeassa olet. Maailmaa nähneen tuttavani kolmesta tyttärestä kaksi on sanonut ettei mene koskaan suomalaisen miehen kanssa naimisiin. En silti hetkeäkään puolusta näitä turvan hakijoita, päinvastoin.

Keijo K.

Eihän realisti välttämättä aina rasisti ole. Asioista keskusteltaessa tulee usein väärä kuva, mutta on totta, että asioilla useasti on vähintään kaksi puolta ja niistä pitää pystyä asiallisesti keskustelemaan, leimautumatta.