Tuoreen mittauksen mukaan Suomi antaa ihmiskunnalle eniten hyvää – ulkoministeri

0

Suomi tuottaa kokoonsa nähden eniten hyvää ihmiskunnalle ja toisaalta kuormittaa maailmaa vähiten, ilmenee Good Country Index -mittauksesta.
Suomi oli kokoonsa suhteutettuna maailman paras muun muassa tiedejulkaisujen viennissä, liikkumisen vapaudessa, kyberturvallisuudessa, ympäristösopimusten noudattamisessa ja vapaakaupassa.
– Tämä on hieno tunnustus. Suomi on hyvä, juureva maa ja meihin luotetaan kansainvälisillä areenoilla, ulkoministeri Timo Soini (sin.) kommentoi Suomen listausta ulkoministeriön tiedotteessa.
Soini vastaanottaa tunnustuksen Maailman talousfoorumin kokouksessa Davosissa.
Neljännen kerran tehdyssä mittauksessa listattiin 153 maata. Kärkiviisikossa oli Suomen lisäksi kaksi muuta Pohjoismaata eli Ruotsi ja Tanska. Suomi kipusi ensimmäiselle sijalle viime vuoden neljänneltä sijalta.
Maita vertailtiin 35 eri mittarilla, jotka perustuvat YK:n ja muiden kansainvälisten järjestöjen aineistoon. Maat järjestettiin suhteessa niiden bruttokansantuotteen kokoon.
Maailman talousfoorumi kokoaa vuosittain Davosiin ison joukon merkittäviä päättäjiä, mutta tänä vuonna moni valtiojohtaja on päättänyt jättää tilaisuuden väliin kotimaan ongelmien takia. Poissa ovat ainakin Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump, Britannian pääministeri Theresa May ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron.
Ulkoministeri Soinin ohjelmassa Davosissa on keskustelua muun muassa Venäjän ja Syyrian tilanteista sekä tilaisuuksia rauhanvälityksestä, Afrikasta ja transatlanttisista suhteista.

https://www.goodcountryindex.org/results

STT

Kuvat: