Somerolla normaali vauvavuosi – pelätty lasku ei toteutunut

3
Somerolainen Mari Lehtonen on tuore äiti. Pikkuinen mustatukkainen tyttö syntyi Tyksissä uudenvuodenaattona.

Syntyneiden määrä ei romahtanut viime vuonna Somerolla, vaikka syksyllä tätä ehdittiin jo pelätä. Somerolla syntyi viime vuonna 63 vauvaa. Someron äitiys- ja perhesuunnitteluneuvolan terveydenhoitaja Anu Puotsaari kertoo, että luku on samaa luokkaa kuin edellisinä vuosina.
– Tällä tasolla on menty vuodesta 2015, jolloin syntyi 60 lasta, Puotsaari toteaa.

Alkuvuoden lukujen perusteella sama taso näyttäisi säilyvän myös tänä vuonna. Viimeisen kymmenen vuoden paras vauvavuosi Somerolla oli vuonna 2013, jolloin syntyi 84 lasta.

Somerolaiset Mari Lehtonen ja Toni Mäenpää saivat pienen tytön vuoden viimeisenä päivänä. Tuoreet vanhemmat arvostavat Someron hyviä palveluita. Muun muassa kouluun on nuoren perheen kodista vain kivenheitto.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Lisää vauvoja
2 vuotta sitten

Itse Somerolle muualta muuttaneena olen ollut äärettömän tyytyväinen Someroon. Erinomainen paikka kasvattaa lapset, ja jopa hammashuolto pelaa aikuisillakin ilman jonotusta.

Olipa kiva lukea, että vauvojen määrä on pysynyt täällä viime vuodet ennallaan, kun syntyvyyden romahtamisesta puhutaan nyt paljon. Onnea kaikille vauvoille ja vanhemmille.

Hyvä asua ja elää
2 vuotta sitten

Olen myös muualta Somerolle muuttanut, ja olen todella tyytyväinen Someron palveluihin. Terveyskeskus palvelut toimivat todella hyvin, vaikka tuntuu, että somerolaisten mielestä kaikki on päin honkia.

Luultavasti se on juurikin niin, että me muualta tulleet osaamme arvostaa, kun olemme nähneet myös sen kurjan puolen muualla.

Tyytyväinen palaaja
2 vuotta sitten

Itse olen Somerolla syntynyt, välillä muualla ollut ja palannut. Todella tyytyväinen, kun kokemusta on myös isoista kaupungeista. Terveyskeskus on aivan loistava, ja täällä on todella hyvät harrastusmahdollisuudet niin lapsille kuin aikuisille. Harrastusmaksut ovat jopa yllättävän edulliset esimerkiksi lasten ja nuorten joukkuelajeissa. Ja uimahallin halvalla pääsymaksulla saa osallistua myös ohjattuihin ryhmiin vesilaviksesta alkaen.