Lumisaderintama siirtyy illaksi itään – ajokeli on monin paikoin huono

0

Pilvipeite alkaa rakoilla maan länsiosissa, ja lumisaderintama on siirtymässä itään. Ilmatieteen laitokselta arvioidaan, että maan itäosissa sataa lunta viitisen senttiä iltapäivän ja illan aikana.
Illalla lämpötilat laskevat, ja maan länsiosissa selkeillä alueilla pakkasta voi olla 15 astetta. Maan itäosissa lämpötilat liikkuvat nollan ja miinus viiden pakkasasteen välillä.
Ilmatieteen laitos varoittaa lumisateen vuoksi vaarallisesta liikennesäästä Kymenlaaksossa, Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa. Lisäksi varoituksia huonosta ajokelistä on voimassa vyöhykkeellä, joka ulottuu Etelä-Suomesta aina Länsi-Lappiin saakka sekä Keski-Suomeen, Pohjois-Savoon ja Pohjois-Karjalaan.
Erityisen runsaasti lunta on satanut tänään Tampereella ja Lahdessa, jossa lunta on pyryttänyt viimeisen kahdentoista tunnin aikana noin seitsemän senttiä.
Lahdessa tapahtui aamulla vakava kolari, jossa kuoli pakettiauton kuljettaja ja alaikäinen lapsi sai vakavasti vammoja pakettiauton törmätessä rekkaan. Hämeen poliisilaitoksen mukaan paikalla satoi lunta tapahtumahetkellä.
Tampereen tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Marko Nuutinen kertoo, että muuten liikenne on sujunut pääpiirteittäin hyvin huolimatta huonosta kelistä.
– Muutamat suuremmat rekat ovat jääneet jumiin, ja on ollut pienempiä peltikolareita ympäri maata, Nuutinen kertoo.
Nuutisen mukaan Itä-Suomessa liikenne sujuu vielä hyvin, vaikka lumipyry on sankkaa.

STT

Kuvat: