Varma yhdistelmä: kaunis ja aurinkoinen talviaamu, ämpäreitä, hiekoitussoraa ja kenkiin asennettavia liukuesteitä.
Näitä kaikkia oli tarjolla ilmaiseksi Salon torilla lauantaina. Salon kaupungin liikunta-, terveys- ja vanhuspalveluiden yhteistyökumppaneineen järjestämä Liukastelematta liukkailla -täsmäisku osui ja upposi satoihin salolaisiin, jotka muodostivat lähemmäs sadan metrin jonon kohti jakelupistettä heti aamukymmeneltä.
Soraa oli tarjolla kaksi kuormallista, ämpäreitä 500 ja liukuesteitä tuhat paria.

Lapsiperheet ja monet muut kauniista talvipäivästä nauttivat ulkoilijat olivat löytäneet toriparkin luistelukentälle ja viereiseen Lasten Laulukaupungin isännöimään kahvilaan lauantaina.

Torille toi talvista lisätunnelmaa ympyräparkin luistelukenttä, joka avattiin tänään virallisesti. Isäntänä ensimmäisenä luistelulauantaina toimi Salon Laulukaupunki, joka piti luistelukentän vieressä vohvelikahvilaansa.

Lue jutut kokonaisuudessaan 13.1.2019 lehdestä

Ämpäritön

Alkaa olee maailmanlopun elkeitä!! Ihmiset jonottaa sepeliä ja ämpäreitä!! Oikeasti minua alkaa hiukan hävettää salolaisten puolesta!! Kertoo aika paljon yhteiskunnan tilasta ja todellisesta ihmisten ostovoimasta!!

Stadi67

Niin ja lisäksi Salo sai viime vuonnakin yli 22 miljoonaa euroa valtiolta verotulontasausta!
Silti moni haukkuu Helsinkiä ja pääkaupunkiseutua täällä Salossa.
Helsinki maksoi muualle Suomeen yli 319 miljoonaa, Espookin yli 170 miljoonaa ja Vantaa yli 40 miljoonaa verotulontasausta köyhille kunnille!
Hävettää salolaisten puolesta, mutta ”huvinsa” on köyhilläkin kun torilla viitsivät jonottaa!

GT-Laisto

Nimimerkeile ”Ämpäritön” ja Stadi67″ myönteiset tempaukset vaikuttavat olevan ylläolevien kommenttien perusteella myrkkyä. Kuinka tällaiset mukavat tapahtumat voivat saada tuntemaan häpeää? Lähtekää mukaan tai olkaa edes hieman iloisia siitä, kun monet osallistuvat ja kokevat hyvää mieltä. Talvi on hienoa aikaa ja siitä kannattaa nauttia silloin, kun kelitkin ovat suopeita.

Positiivi

Juuri näin, mukava talvinen tempaus, näitä lisää kiitos. Todella erikoista keksiä tällaisestakin jotain negatiivista sanottavaa.

Jerppu

Kovasti salolaisissa keskusteluissa tuodaan esille tätä ”häpeämistä”. Minkälaisia kasvatusmenetelmiä täällä päin on takavuosina käytetty? Muutenkin outoja juttuja tämmöinen ”junantuoma” on huomannut. Esimerkiksi meidän muualta tulleiden kanssa ei haluta olla tekemisissä.

Jerppu

Näyttää olevan joku toinen Jerppu kuin minä, joka kyseisen nimimerkin takaa yleensä huutelen. Onko nimimerkit loppuneet kesken vai mistä moinen?

Muualta muuttanut olen kyllä minäkin ja 20 v sitten tuo vielä piti paikkansa osittain, mutta eiköhän se mene varsinaissuomalaisen mielenlaadun piikkiin. Ihan mukavia ovat paljasjalkaiset, kun vain saa pään auki ensin.

Jokke

Että oli siis huono juttu tuo tempaus, ämpäritön?

K. Maasen

Säästetty kymppi on enemmän kuin tienattu kymppi. Ostin juuri liukuesteet eikä tehnyt taloudellisesti tiukkaa, mutta jos olisin tästä kampanjasta kuullut riittävän ajoissa, taatusti olisin hakenut maksuttomat torilta. Samalla olisin saanut raitista ilmaa ja nauttinut toriäijien jorinoista.

Parkkipaikka

Miten ihmeessä ne paviljongin vastustajat voivat hyväksyä tuota torin ympyräparkin luistelukenttää, kun siinähän häviää joksikin aikaa moninkertainen määrä parkkipaikkoja??

MDI

Tämä on täydellinen kysymys, mitähän Salon ”Yrittäjät” vai mikä kerho se olikaan, lausuu tästä? Mielenkiinnolla odotan perusteltua lausuntoa.

Urpo

Sama tuli mieleeni, kun tuon luistinradan tuossa huomasin. Parkkipaikoista ei kyllä vieläkään ole ollut pulaa. Vain kesällä suosituimpien iltatorien aikaan on pitänyt kävellä lähes 500 m eli ehkä noin 5 minuutttia ja silloin ihmisiä lienee ollut liikkeellä tuhansia enemmän kuin muina vilkkaina aikoina eli edes yhden ympäräparkin paikat ei tuossa kokonaisuudessa vaikuta yhtään mitään.

GT-Laisto

Naulan kantaan! Luulisi tällaisen luistelukentän, jonka alle jää kymmenittäin uljaita parkkiruutuja, olevan eräille yrittäjille suorastaan katastrofi.

Kaupungin maksama vaalikampanja?

Itse tapahtuma oli hieno ja varmasti tarpeellinen. Kuitenkin hieman haiskahti kaupungin (tietämättään?) maksamalta vaalikampanjalta.

Kansanedustajaehdokas Saku Nikkanen jakamassa ilmaista soraa, ämpäreitä ja liukuesteitä juuri sille kohderyhmälle, jota hän mainoksissaan kosiskelee. Olisi pitänyt herran ymmärtää jäävätä itsensä.

Allan

Voihan sen noinkin ajatella.

Minusta olisi ollut vähintäänkin suotavaa, että koko valtuusto olisi ahkeroinut täyttämässä tarvitsijoiden ämpäreitä.

Hyväksi olisi ollut myös ylimpien viranhaltijoiden osallistuminen ämpärien täyttöön.

Homma olisi ollut oikeaa työtä, ja lisäksi valtuutetut ja viranhaltijat olisivat saaneet raitista ilmaa ja kuulleet varttuneempien ihmisten tuoreet kuulumiset.

Veronmaksaja

Saku on kansanedustaja-ainesta! Tuo kaupungin piikkiin mennyt vaalikampanja selvästi osoittaa miehen kyvyt.

Keijo K.

Jos kyseessä onkin äänestäjien aliarviointi tämän yhtälön suhteen? Vaalien jälkeen olemme viisaampia senkin suhteen.

Vivi Aaltonen

Tämän eteläisen Salon olisi myös voinut muistaa tässä projektissa.
Nimim. olkavarsi ja kylkiluu murtuneena juuri samana sunnuntaina, kun Perniöläiset pyörätiet aivan peilinä.