Tupurin kuntoparkissa voimaillaan oman kehon painolla

0
Liikuntapaikkamestari Reino Laaksosen esittelemää kuntoparkkia voi käyttää katoksen ansiosta myös talvisin. Painoksi riittää oma keho. Laite on huoltovapaa, vahva ja turvallinen.

Tupurin kuntoradan uusi kuntoparkki on valmistunut Salossa. Parkista löytyvät jalkaprässi, ylätalja, vatsapenkki, rintapenkki ja lantionkiertolaite sekä kaksi tankoa, joissa voi roikkua.

Kuntoparkin laitteissa ei ole painoja, vaan niitä käytetään oman kehon painolla. Laitteissa on opasteet oikeista käyttötavoista.

Salon kaupunki aikoo parantaa Tupurin lisäksi tänä vuonna myös muiden kuntoratojen ulkokuntoilulaitteita. Liikuntatoimi on saanut tarkoitusta varten 40 000 euroa rahaa kaupungin talousarviossa. Samalla uusitaan ratojen opasteita.

Kuntoratojen valaistus on jo vaihdettu ledeihin Muurlan ja Kiskon ratoja lukuun ottamatta. Muurlassa valojen vaihtoa on viivyttänyt maakauppa, joka vaikuttaa kuntoradan linjaukseen.

Kiskossa mietitään koko kuntoradan tulevaisuutta. Nykyinen Kaukurin rata on vähän sivussa, ja sen profiili on kuntoilijoille turhan haastava.