Työväenpuolueen mukaan EU-erosta voisi järjestää uuden kansanäänestyksen

0

Britannian työväenpuolueen mukaan maan EU-eron ehdoista voitaisiin järjestää uusi kansanäänestys. Puolueen myöhään eilen tekemän muutosesityksen mukaan sopimukseton EU-ero pitäisi yrittää välttää neuvottelemalla erosopimukseen mahdollisuus uudesta tulliliitosta Britannian ja EU:n välille.
Jos tällainen sopimus saa enemmistön tule parlamentissa, siitä voitaisiin kysyä sen jälkeen myös kansalaisten mielipidettä kansanäänestyksessä.
Opposition muutosehdotuksilla ei ole läpimenon mahdollisuuksia parlamentissa, koska pääministeri Theresa Mayn konservatiivipuolue vastustaa niitä. Uutta kansanäänestystä kannattava kansanliike piti kuitenkin myönteisenä, että mahdollisuus uudesta kansanäänestyksestä mainitaan nyt parlamentissa tehdyssä esityksessä.

STT

Kuvat: