Tyttöleijonille murskatappio MM-välierässä – huomenna haussa ensimmäinen mitali kahdeksaan vuoteen

0

Suomi ei pystynyt uhittelemaan vahvemmalleen alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-jääkiekon välierässä, kun naisjääkiekon kahdesta jättiläisestä se toinen eli Yhdysvallat ratkaisi pelin jo varhain. Reilussa kahdeksassa minuutissa 3-0-johtoon karannut Yhdysvallat voitti lopulta 7-1, ja Suomi tähtää huomiseen MM-pronssipeliin.
Suomi ylsi Japanin Obihirossa pelattavassa ikäluokan MM-turnauksessa välieriin ensimmäisen kerran sitten vuoden 2011. Tuolloin se myös voitti toistaiseksi ainoan MM-mitalinsa sijoittumalla kolmanneksi.
MM-historian toisen mitalin tiellä on vielä Venäjä, joka pisti välierässään Kanadan tiukille häviten vasta jatkoajalla 3-4.
Tuli vastaan sitten kumpi vain, Suomen ainoan välierämaalin viimeistellyt Julia Liikala uskoo porukkaansa.
– Ei täältä olla ilman mitalia kotiin lähdössä. Tällä pelillä kaatuu vielä mikä tahansa vastustaja, Liikala sanoi Jääkiekkoliiton sivuilla.
– Toki harmittaa, että emme päässeet finaaliin, mutta saimme ottelusta paljon tietoa. Pystymme pelaamaan USA:ta vastaan ja haastamaan heidät tosi hyvin. Saimme luotua paikkoja, mutta tällä kertaa meni näin.

http://leijonat.fi/index.php/maajoukkueet/tyttoleijonat/2018-19/mm2019/item/29981-tyttoleijonien-julia-liikala-talla-pelilla-kaatuu-viela-mika-tahansa-vastustaja

STT

Kuvat: