Uusi pelaaja Jack Gibbs saattaa tuoda Vilppaalle korien ilotulitusta vuonna 2019

0

Salon Vilppaan korisliigajoukkueen etsinnät uudesta pelaajasta pääsivät maaliin vuodenvaihteen molemmin puolin. Vilpas tiedotti uudenvuodenpäivänä tehneensä sopimuksen 183-senttisen yhdysvaltalaistakamiehen Jack Gibbsin kanssa.

23-vuotiaan Gibbsin vahvuudet ovat ensisijaisesti korintekijänä. Siitä on tullut rutkasti näyttöjä sekä yliopistouralla että viime kaudella Belgian liigassa.

Gibbs vietti yliopistouransa Davidsonissa, jossa tehot olivat kovalla tasolla. Kolmannella kaudella mies oli koko NCAA-liigan kuudenneksi paras pistemies, eivätkä pisteluvut pudonneet juurikaan seniorikaudellakaan. NBA-varausta ei tullut samassa tilaisuudessa, jossa Lauri Markkanen oli mukana.

NBA:n draftin ja NBA-seuroissa näytöllä käymisten jälkeen tie vei viime kaudeksi Belgian pääsarjan Charleroihin. Tehot olivat maltillinen peliaika (noin 21 minuuttia per ottelu) huomioiden mukavahkot: 13,5 pistettä/2,2 levypalloa/1.8 koriin johtanutta syöttöä. Kolmen pisteen heittojen onnistumisprosentti oli Belgiassa loistava (45,5) ja yliopistouralla keskimäärin hyvä.

Marraskuun lopussa Gibbs teki sopimuksen kovatasoiseen Espanjan pääsarjaan. Yhteistyö Fuenlabrada-joukkueen kanssa jäi kuitenkin vain noin kuukauden mittaiseksi, eikä takamies pelannut kyseisessä Fuenlabradassa otteluakaan.

Vilppaaseen uuden tulokkaan on määrä liittyä torstaina. Joukkue pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina Nokialla, ja kotiottelun vuoro on ensi viikon keskiviikkona Kouvoja vastaan.

Lue lisää keskiviikon lehdestä