Vilpas haki tyylikkään voiton Nokialta – Kivimäki upotti kuusi kolmosta sukkaan

0
Vilppaan nuorimpiin pelaajiin kuuluva Aatu Kivimäki on tottunut raahaamaan koritelineitä - nyt muut saavat totutella hänen pistetehtailuun.

Toistaiseksi viimeisen ottelunsa yhden ulkomaalaispelaajan vajauksella pelannut Vilpas haki tyylikkään 80–99-vierasvoiton perjantaina BC Nokian vieraana.

Neljännen peräkkäisen ottelunsa voittaneen Vilppaan sarjajohto on nyt jo 12 pistettä. Sarjakakkosena on ottelun vähemmän pelannut KTP, joka hävisi perjantaina Kauhajoella.

Jälleen kerran tasaisesti onnistuneen Vilppaan paras pelaaja oli 22 pistettä heittänyt takamies Aatu Kivimäki, joka upotti yhdeksästä kolmosestaan kuusi. Kaikkiaan Vilppaan yhdeksästä pelaajasta peräti viisi heitti vähintään 12 pistettä. Lisäksi seitsemään pisteeseen jäänyt kapteeni Teemu Rannikko jakoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä.

Ottelu alkoi todellisella kolkkisirkuksella. Kumpikin joukkue loi bonuskaaren taakse korkean prosentin heittopaikkoja ja avausneljänneksellä heitettiin 19 kolmosta eli noin kaksi minuutissa.

Pääosaan nousivat kummankin joukkueen nuorehkot kotimaiset pelaajat. BC Nokian Aapeli Alanen ja Vilppaan Kivimäki heittivät avausneljänneksellä kumpikin kahdeksan pistettä. Tasainen avausneljännes meni Vilppaalle 22–23.

Toinen neljännes alkoi Vilppaalta heikosti. BC Nokia otti ottelun ohjat Alasen ja Johnathan Hudsonin koreilla ja Vilppaan Brandon Taylor otti kolmannen virheensä, mikä tiesi Jamie Skeenin ja Miikka Luosmaan kuorman kasvamista.

Kolkkisirkus jatkui toisellakin neljänneksellä kuumana ja Dragan Labovicin toinen peräkkäinen kolmonen vei kotijoukkueen 34–27-johtoon. Tuon korin jälkeen kentällä oli vain yksi joukkue.

Kotijoukkue pelasi käytännössä kuuden pelaajan rotaatiolla, ja pikkuhiljaa Vilpas pääsi hyödyntämään tilannetta. Kotijoukkueen kolossin Sean O´Maran kolmas virhe hankaloitti vuorostaan BC Nokian pelaamista huomattavasti ja Vilppaan väkevä laituri Antonio Ballard pääsi poraamaan korin alle ja sitä kautta vapaaheittoviivalle. Ja kun samaan aikaan Vilpas tukki puolustuksessa BC Nokian syöttölinjat, kasvoi vieraiden johto taukosummerin soittoon mennessä jo 13 pisteeseen (38–51). Vilpas teki avauspuolikkaan viimeisten neljän minuutin aikana peräti 16 pistettä peräkkäin!

Vilpas jatkoi tauon jälkeen tehokasta hyökkäämistään kentälle palanneen Taylorin johdolla ja vain hurjassa heitossa olleen Hudsonin korit pitivät keltapaitojen snorkkelin juuri ja juuri pinnan yläpuolella. Neljänneksen viimeisessä hyökkäyksessä Kivimäki pelasi täysin vapaan heittopaikan kaaren taakse Skeenille, jonka kolmonen siirsi Vilppaan tukevaan 15 pisteen johtoon (59–74) ennen päätösneljännestä.

Vilpas pystyi kontrolloimaan ottelua myös päätösneljänneksellä, vaikka joukkuevirheet täyttyivätkin alle neljässä minuutissa. Kotijoukkue ei päässyt missään vaiheessa aloittamaan edes auttavaa kiriä, kun Vilppaan puolustus ei antanut BC Nokialle helppoja koreja ja kentän toisessa päässä Vilppaan hyökkäys jauhoi käytännössä jokaisessa pallonhallinnassa vapaan heittopaikan.

Vilpas oli Kivimäen ja Rannikon lisäksi täynnä onnistujia. Taylor pelasi alun virhevaikeuksien jälkeen vahvan toisen puolikkaan, Skeen punnersi hyvällä prosentilla ja Ballard vähän huonommalla prosentilla 15 pistettä. Lisäksi seitsemän pistettä heittänyt Riku Laine (7 pistettä/4 levypalloa) pelasi yhden liigauransa parhaista otteluistaan.

Erityisen hyvän työn Vilpas teki sisäpuolustuksessa Nokian pelättyjä kaksoistorneja O´Mara-Labovic vastaan. Vilpas voitti korin alta tehdyt pisteet 28-36 ja levypallot 34-39.

Vilppaan seuraava ottelu on ensi viikon keskiviikkona Salohallissa Kouvoja vastaan. Tuossa ottelussa Vilpas esittelee uuden takamiehensä Jack Gibbsin. Myöhään torstai-iltana Suomeen saapunut Gibbs seurasi BC Nokia -ottelua vielä siviilit päällä Vilppaan vaihtopenkiltä.

Lue ottelusta lisää lauantain Salkkarista. Mukana myös Vilpas-tulokas Gibbsin kommentit.