Czakan päätti LP Viestin heikon hetken – Jymy kaatui pienen nikottelun jälkeen

0
LP Viestin keskitorjuja Anna Czakan pelaa jälleen vahvaa kautta. Kuva viikon takaisesta OrPo-ottelusta.

LP Viesti otti perjantai-iltana ison askeleen kohti lentopallon naisten Mestaruusliigan runkosarjan voittoa. LP Viesti voitti pienen nikottelun kera Nurmon Jymyn suoraan kolmessa erässä (25–18, 26–24, 25–13).

LP Viesti johtaa sarjaa kolmen pisteen erolla ennen ottelun enemmän pelannutta Hämeenlinnaa. LP Viestillä on runkosarjaa jäljellä vielä viisi ottelua, joista riittänee kolme kolmen pisteen voittoa, jotta runkosarjan voitto jää Saloon.

Avauserä pysyi tasaisena ensimmäisten kymmenen pisteen ajan (5–5). Sen jälkeen LP Viesti repi hiljalleen lisää eroa vieraisiin. Kumpikin joukkue näytti pelaavan melko lailla perustasollaan ja siinä tapauksessa ero on juuri tuo totuttu seitsemän pistettä erässä (25–18).

Mutta jos toinen joukkue jää perustasostaan ja toinen menee jopa sen yli, tilanne muuttuu. Kotijoukkue testasi toisessa erässä, kestääkö tasoero myös puolihuolimattoman pelaamisen. Vastaus näytti pitkään olevan ei.

Pirteästi puolustanut Jymy hallitsi toista erää alusta alkaen ja pallo torjuntaan takonut LP Viesti teki vieraille peräti 16 pistettä virheillä. Jymy hankki ansaitut kaksi eräpalloa, mutta sitten esiin astui – eikä tosiaan ensimmäistä kertaa – LP Viestin Anna Czakan. Ensin keskihyökkäys kenttään ja sen jälkeen kolme vaikeaa syöttöä, joista yhdestäkään eivät vieraat päässeet kunnolla hyökkäämään. Näin supernihkeä erä kotijoukkueelle 26–24.

Kolmas erä alkoi toisen erän kaltaisena, mutta tällä kertaa LP Viesti heräsi jo tilanteessa 4–8. Kotijoukkue löi ensimmäistä kertaa ottelussa kaasun pohjaan ja voitti Czakanin, Lena LymarevaFlinkin ja passari Krystsina Yagubovan johdolla loppuerän tylysti 21–5!

Lymareva-Flink (17/+10), Czakan (12/+10) ja viisi ässää syöttänyt Yagubova olivat LP Viestin parhaat. Myös libero Hillaelina Hämäläinen pelasi totutun vahvan ottelun.

LP Viestin seuraava ottelu on ensi viikon perjantaina LP-Vampulan vieraana Huittisissa.