Daruden kolmas kisabiisi julkaistu – Look Away on hätähuuto maailman tilasta

4
Daruden (oik.) ja Sebastian Rejmanin kaikki kolme kilpailukappaletta on nyt julkaistu. Kuva: Lehtikuva/Emmi Korhonen

Daruden ja Sebastian Rejmanin kolmas ja viimeinen Euroviisujen ehdokaskappale on julkaistu. Look Away käsittelee globaaleja ongelmia, ja se on hätähuuto maailman tilasta.

– Maailmassa tapahtuu kamalia asioita. On luonnonmullistuksia, sairautta, sotaa ja pakolaisuutta. On helpompaa katsoa muualle kuin nähdä tai ajatella näitä asioita. Kappaleen viesti on, että pitäisi nähdä, katsoa ja tehdä jotain, Darude toteaa tiedotteessa.

Look Awayn ovat säveltäneet ja sanoittaneet Sebastian Rejman ja Darude. Kappaleen on tuottanut nykyään Salossa asuva Darude eli Ville Virtanen.

– Look Away pohtii meidän länsimaisten etuoikeutettua asemaa. Sen ei ole tarkoitus saarnata tai kertoa, mitä ihmisten pitäisi tehdä. Mutta toivon, että kappale herättää ajatuksia ja luo uusia näkökulmia, Rejman sanoo.

Luontoteemaisen musiikkivideon on ohjannut Jaakko Manninen. Kuvissa näkyy aavikoita, metsiä, hiekkarantoja ja revontulia.

– Ajatus on, että tämän kaiken menetämme, jos emme ala katsoa ja toimia, Darude avaa videon teemaa.

Kaikki Daruden kolme kilpailukappaletta: Release Me, Superman ja Look Away kuullaan ja nähdään suorassa televisiolähetyksessä. UMK19: Darude esitetään lauantaina 2.3. klo 21 Yle TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Kuuntele kappale Spotifysta.

Viidestoista

Hohhoijaa! Maailmaa on yritetty ennekin parantaa Suomen euroviisukappaleilla, kuten Kojon kappaleella ”Nuku pommiin” – zero points. Jos sävelmä ei selvästi erotu edukssen muista, ei jatkoon!

yks mamma

Kaikki kipaleet ”pliisuja”. Niistä puuttuu se jokin, mikä jää kuuntelijoiden mieleen. Vaikka olot ovat vaikeat, niin musiikilla voidaan ihmisille luoda kevennystä mielialaan.

Musiikista iloa

Kuunnelkaapas sota-ajan iskelmiä, miten positiivinen ja kevyt rytmitys niissä oli. Ei ollut sanoituksissa valituksista tietoakaan, vaikka aiheita olisi ollutkin. Olihan niissä kaipuuta sekä ikävääkin isien ja sulhojen perään, haikeuttakin. Mutta silti tulevaisuuden toivoa jenkan, humpan, tangon sekä valssin tahtiin.

Silmien välliin

Tuossa kyllä ideaa, vähän samanlainen Venäjälle kettuilu biisi kuin Ukrainalla takavuosina, niin voitto olisi varma.