EU:n maatalouspolitiikka sai väen liikkeelle Salossa

0
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) vieraili kahdessa eri tilaisuudessa Salossa tiistaina, ensin CAP-kiertueen tilaisuudessa ja sitten keskustan vaalitilaisuudessa, josta kuva on otettu. Kuva: SSS/Minna Määttänen

EU:n yhteisen maatalouspolitiikan (CAP) seuraavan rahastokauden uudistaminen kiinnosti Salossa yleisöä tiistaina. Eri paikkakunnilla kiertänyt tapahtuma houkutteli reilusti yli sata kuulijaa, joista iso osa viljelijöitä.
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä (kesk.) selvitti uudistuksen vaiheita ja tavoitteita ja samalla kuunteli kommentteja ja kysymyksiä. Tapahtumassa olleet osallistuivat myös kyselyyn, joka oli suunnattu lähinnä viljelijöille. Lepän mukaan kyselyjen saldo osoittautui Salossa samanlaiseksi kuin edeltäneillä muilla paikkakunnilla.
– Päällimmäisenä oli huoli maatalouden kannattavuudesta, hän summasi.
Lepän mukaan maatalouden kannattavuus on myös aihealue, joka kuuluu seuraavan hallituksen maatalouspolitiikkaan keskeisesti.
CAP-uudistuksen alkamisajankohdasta Leppä arveli, että se saattaa viivästyä suunnitellusta vuodesta 2021. Maat kuitenkin tekevät parhaillaan kansallisia valmistelujaan. Suomessa CAP-suunnitelmaan osallistetaan paitsi viljelijöitä myös kaikkia muita kansalaisia, jotka pääsevät ottamaan kantaa netin kautta osoitteessa https://www.otakantaa.fi/fi/hankkeet/331/.