Koululaisten vanhemmat ovat huolissaan lastensa turvallisuudesta korvaushoitoyksikön siirryttyä Salon keskustasta pääterveysasemalle sairaalanmäelle. Läheisyydessä sijaitsevat Alhaisten ja Hakastaron koulut, Hermannin yläkoulu ja Salon lukio.

Koulujen läheisellä bussipysäkillä on usein muutama aikuinen viettämässä aikaa olutta juoden.

– He ovat siinä yleensä rauhallisesti eivätkä yritä kaupitella mitään, mutta en silti toivo kaljoittelua koulun ympäristöön, Alhaisten koulun rehtori Tuomas Tättilä korostaa.

Hän on ollut asiasta yhteydessä niin poliisiin ja korvaushoitoyksikköön kuin läheiseen kauppaankin.

– Ennen joulua sattui tilanne, jossa yksi näistä kysyi viidesluokkalaiselta, haluaisiko tämä nuuskaa tai jotain muuta. Oppilas sanoi fiksusti ”kiitos ei” ja poistui tilanteesta.

Salon terveyspalveluiden johtaja Kaisa Nissinen-Paatsamala toteaa päättäjien halunneen korvaushoidon pois läntiseltä terveysasemalta lastenneuvolan vierestä. Samaa painokasta viestiä tuli alueen asukkailta ja terveysaseman henkilökunnalta.

– Nyt korvaushoidolla on oma sisäänkäynti lukittuihin ja eristettyihin tiloihin. Sairaalanmäellä on käytössä myös vartijapalvelut vuorokauden ympäri toisin kuin läntisellä terveysasemalla, Nissinen-Paatsamala sanoo.

Opioidiriippuvaisten korvaushoito on lakisääteistä toimintaa. Salossa sitä saa noin 50–60 ihmistä.

Lue lisää Salkkarista 6.2.2019

Kaupunkilainen

Hämeenojankadun herrat ovat ilmeisesti siirtyneet Alhaisiin. Entisessä paikassa koulupojat viihtyivät herrojen seurassa ja jotain tavaraa vaihdettiin, näin kun ajoin ohitse. Joten valistusta lapsille ja tarkkuuttaa koteihin!

Mitä aiotaan tehdä?

Yksi lapsistani on ollut viisi vuotta koulussa, kaljoittelua on katsonut sen ajan. Se oli siinä siis jo ennen päihdeyksikön sinne siirtoa. Alhaisissa oli asuntola, josta Siwan reissulla jäivät pysäkille kaljalle. Ei ollut sekään mitään lasten katsottavaa. No nyt nämä vieroitushoidossa käyvät ovatkin ihan eri tasoa, eivät millään tavalla harmittomia. Vaarallisia! Se nyt on jo todettu sielläkin, mistä on tänne siirretty. Lapsella ei ole iän myötä tullutta vaistoa arvioida kohtaamaan ihmisiä. Eikä maassa olevia esineitä. Tämä porukka, jota siinä koulun nurkissa pyörii, on todella arvaamatonta, siis todella. Sitä toimintaa, kun joutuu katsomaan useamman kerran päivässä on huoli suuri! Ei jaksa enää… Lue lisää »

Stop pelon lietsonnalle

Aivan turhaa pelon lietsontaa. Kuinka monen ulkopuolisen päälle on tosiaan käyty tai päältä ajettu? Nyt loppuu se hysterian levittäminen.

Vanhempi

Keväällä oli vaaratilanne koulun pihalla. Poliisit kävivät paikalla. Wilmaan tuli oikein viesti. Nykyään koulussa pidetään ulko-ovet lukossa. Tätä ei ole tarvinnut ennen tehdä. Mistäköhän johtuu? Koulun tiloihin on luultavasti tunkeutunut joku ulkopuolinen. Kohta saa koulut palkata vartijan turvaamaan koulupäivät.

Heimo

Tässä nyt on taas ylihuolehtivan vanhemman mielikuvitus päässyt valloilleen. Eivät ne kenenkään kimppuun käy tai mitään vaarallisia ole. Päihdeongelmaisia kyllä ovat. Omasta lapsuudestani muistan, että kun Alko oli vielä siinä vanhassa paikassa Hämeentiellä niin siinä lähistöllä oli yli 10 puliukkoa joka päivä pitämässä päiväkerhoaan ja lapsia kulki jatkuvasti ohi.

Ei pumpulikasvatukselle.

Samaa mieltä Heimon kanssa. Joo ymmärrän kyllä huolen mutta täytyykö tätä oikeasti suurennella? Ja onko siitä oikeasti jotain haittaa jos lapset näkevät sitä elämän nurjaakin puolta?

Nousihan siitäkin ylihuolehtivaisten pumpulivanhempien keskuudessa kauhea hysteria kun Isohärjänmäen päiväkodin vieressä oleva nokialaisten asuntola muutettiin mielenterveys-, päihde- ja erityistarpeita tarvitsijoiden asuntolaksi. Eipä ole sieltä mitään ongelmia ilmennyt, eli hysteria oli turha.

Antaa heidän olla rauhassa, niin hekin antavat olla rauhassa, yksinkertaista ja jos jotain huutelevat tai möykkäävät niin ei noteeraa sitä.

Marko

Jos lapset pysyvät päivisin koulun pihalla, niin onko ongelmaa?

Aikoinaan sai jälki-istuntoa, jos poistui päivällä ilman lupaa koulun alueelta.

Ohikulkija

Ai lastenko vika se nyt onkin? Ja kyllähän he jotain kautta menevät kouluun ja lähtevät sieltä kotiin. Joutuvat siis liikkumaan myös koulun ulkopuolella.

Matti

Kyllä nämä kyseiset henkilöt tarvitsevat jossain tilan, missä seurustelevat. Kaupungin täytyy järjestää jostain sisätilat ja vähän seurustelujuomaa niin kuin annetaan neuloja ja ehkäisyvälineitä ilmaiseksi. Tasapuolisuutta kaikille.

Pois koulun vierestä, pahempi paikka kuin neuvolan läheisyys.

Salon ehkäisevä päihdetyö

Salossa on vastoin valtakunnallista ohjeistusta tehty päätös, jossa lapset ovat osana päihdekuntoutusta. Ei olla ajateltu, että paikasta A paikkaan B siirto ei muuta kuin siirrä ongelmia vielä huonomman yleisön suuntaan. Täällä suositaan myös tätä integrointiajatusta sallimalla kaavoituksessa sijoittaa päihdekuntoutus lapsiperheiden alueille. Kyllä jokaiselle varmasti jo kuntoutumistakin ajatellen oikea paikka löytyy. Ei lasten kuulu tottua tällaisiin ihmisiin. Ei vaikka korvaushoitoyksiköstä onkin sanottu, että lasten on hyvä sopeutua erilaisiin ihmisiin. Ei lasten kuulu katsella näitä korvaushoitolääkkeillä itsensä sekaisempaan tilaan saaneita. Näkisittepä, mitä porukkaa se on. Ja jostain syystä Saloon näitä muuttaa tiuhaan tahtiin. Liian lepsu korvaushoitopolitiikka? Siellä klinikalla voisi sanoa, että pilleriä… Lue lisää »

Näkevä

Korvaushoitolääkkeen saa vaan jos on puhaltanut täydet nollat eli ei ne voi hirveän kännissä olla siinä pysäkillä. Ja olen nähnyt kyseisten ihmisten menevän kylläkin linja-autoon.

Päihteetön korvaushoito

Tässä on ehtinyt miettimään ja tutkimaan tätä korvaushoitoasiaa. Ihminen kuntoutuu, siis tässä tapauksessa raitistuu, vain päihteettömyydellä. Kaikki ei kuntoudu koskaan, ja Salossa ne taitaa olla nämä noin 60 henkilöä tällä hetkellä.

Korvaushoito edellyttää ehdotonta päihteettömyyttä, mutta pillereitä siellä jaetaan, vaikka tiedossa on tuo viinaksien juonti siinä koululaisten vieressä. Pillerit ja alkoholi on se yhdistelmä, jolla se pää on vaarallisen sekaisin.

Tuurilla mennään eteenpäin? Sitten kun tapahtuu jotain kamalaa, niin asiaan puututaan? Haloo Salo.

Heimo Vesa

Niin mitäs päihdyttäviä pillereitä siellä sitten muka jaellaan? Tämä hoitolääke ei itsessään päihdytä kuulemani mukaan.

Muuttotahti kiihtyy

Tämä Salon päihdepolitiikka ajaa tavalliset perheet nopeammin ja nopeammin pois täältä. Lapsemme näkevät tätä päihdekuntoutusta koulumatkan molempien päiden bussipysäkillä.

Nyt on Viitannumella asuntotarjontaa! Ei varmasti ole koskaan ennen ollut näin paljon lisää tulee. Vain ne tännepäin muuttajat puuttuvat. Että kyllä meistä veronmaksajilta eroon pääsee. Ei haittaa, vaikka jää talot tänne myytäväksi, ne päihteettömät ympäristöt ja homeettomat koulut ovat arvoasteikolla ensimmäisenä.

Ja kyllä niitä vielä sentään jostain löytyy!

Vasa

Haulla löytyy 4 asuntoa tänään 24.2., joista yksi rivari ja kolme oK-taloa. Rakennusvuodet välillä 2006 ja 2011. Tuonikäisille taloille normaali vaihtuvuus. Syinä voipi olla avioero, lasten harrastukset, perhe kasvanut 10 vuodessa, tytöillä ja pojilla pitää olla eri huoneet, paikka sittenkin liian kaukana keskustasta/työpaikoista, pitää olla kaksi autoa yms.

Kingi

Näin juuri. Myös päihteidenkäyttäjiä löytyy kaikista Suomen kaupungeista, joten sen vuoksi en nää syytä muuttoon.