Kuntaliitto: Salon valtuustosta puolet esteellisiä käsittelemään huomautuksia

12

Kuntaliiton mukaan Salon ylin virkamiesjohto ja puolet eturivin päättäjistä ovat esteellisiä käsittelemään eduskunnan apulaisoikeusasiamiehen huomautusta.

Apulaisoikeusasiamies antoi huomautukset apulaiskaupunginjohtaja Jari Niemelälle ja kaupunginhallitukselle. Hän arvosteli myös kaupunginjohtaja Lauri Innan toimintaa. Lisäksi päätöksissä mainitaan hallintojohtaja Irma Nieminen ja kaupunginlakimies Mikko Heiskanen.

Salon kaupunki on pyytänyt Kuntaliitolta neuvoa, miten asiassa tulisi edetä. Kuntaliiton kanta on, että asia on vietävä suoraan valtuuston käsiteltäväksi.

Kokoukseen on kutsuttava runsaasti varavaltuutettuja, sillä kaupunginhallituksen jäsenten lisäksi myös hallituksen varajäsenet ovat esteellisiä. Se tarkoittaa yhteensä 25 valtuutettua. Salon valtuustossa on yhteensä 51 jäsentä.

 

 

 

Keijo K.

Vaikuttaa siltä, että melko pienellä kapasiteetilla saa asiat sotkettua, mutta selvittämiseen tarvitaankin jo massiivinen ryhmittymä.

Eilinen valtuuston kokous kaikkine häslinkeineen sai ainakin minun koneeltani päätöksen ennen iltayhdeksää, olikohan koneeni vika?

Oliko tuo Kittilässä käynti mahdollinen opintomatka sähläämiseen vai sellaisen selvittämiseen?

Muurlalainen yrittäjä

Olisiko nyt aika pyytää vuorostaan Kittilästä joku kertomaan miten toimitaan, kun virkamiehet ja luottamusmiesjohto on todettu jääveiksi.

Piiri pieni pyörii

Piiri pieni pyörii. Jos vähän pintaa syvemmältä penkoisi, löytyisi sellainen hyvä veli -verkko, ettei monestakaan kylästä.

Isoäiti

Kaikki jo tietävät tämän piirileikin. Sitä vaan ei ole tuotu julki. Nyt olisi aika Salossa penkoa kaikkien päättäjien tekemiset ja tekemättä jättämiset ja aloittaa puhtaalta pöydältä. Ja samalla kaikki kytkökset tulisi selvittää.

Veronmaksaja

Toivottavasti sotku saadaan nopeasti selvitettyä, että Salo ei päädy valtakunnan uutisiin.

Karmea seurata, että tähän kaupunkiin on pesiytynyt kummallinen päätöksentekokulttuuri, minkä vuoksi mikään asia ei tahdo edetä. Ei ihme, että Salo ei meinaa saada otetta Varsinais-Suomen positiiivisesta rakennemuutoksesta, kun puolueet tappelevat sisäisesti ja keskenään ja muu päätöksenteko on tämmöistä.

Joku päivä paremmin.

Allan

Eikä siinä vielä kaikki.

Kaupunginvaltuutettuja kyselee vielä neuvoja kaupunginlakimies Heiskaselta, asiassa esiin tulleissa kysymyksissä, joista valtuuston pitäisi työnantajan asemassa päättää.

Älkää nyt pöllöilkö ja tehkö vielä valtuustostakin esteellistä.

Noudattakaa neuvoa ja kysykää neuvoa ja apua Kuntaliitosta.

Esteelliset henkilöt eivät saa millään tasolla vaikuttaa taustalla työnantajan toimenpiteiden valmisteluun.

Lex Kittilä käyttöön vaan

Ehkä sisäministeriö voi auttaa tässäkin tapauksessa. Kittilän selvitysporukasta yhden henkilön vaihtaa niin johan onnistuu valiokuntatyö… Ellei sitten edellinenkin kaupunginjohtaja ole esteellinen.

T.Pohjola, Salo

On todella esteellinen, koska juuri hänen aikaisiaan ovat nuo laiminlyönnit ja hänen osaltaan esteellisyydet tarvitsivat jo v.2017 uuden valtuustokäsittelyn IOT-keskuksen osalta.

Samalla tiedoksesi, että Lex Kittilä ei johtanut mihinkään muuhun kuin merkittävään käräjäoikeusrumpaan päättäjien osalta, jossa juuri nuo esteellisyyskysymykset ovat oleellinen osa.
Suo siellä, vetelä täällä. Kyseessä on hyvin vakavat laiminlyönnit, joita ei tule hallituksen pj:n vähätellä. Kuntaliitolta on saatu selkeä lausunto, miten pitää menetellä.

Isoäiti

Tiedättekö, mitä kaupungin valtuuston ja sinne valittujen henkilöiden tehtävä on. Olisi kivaa kun tällä palstalla se selvitettäisiin.

Keijo K.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja jo ehätti mielipidekirjoituksessaan puolustelemaan ja vähättelemään tekoja, joista huomautus tuli.

Tämäkö tulee olemaan linja asian käsittelyssä?

Allan

Kaupunginhallituksen puheenjohtajalla on tietysti oikeus mielipiteeseensä.

Mielipide oli kuitenkin loukkaava kaikkien niiden alemman portaan työntekijöiden kohdalta, joihin Salon kaupungin esimiehet ovat jo soveltaneet huomautus ja varoitusmenettelyjä erilaisista virheistä.

Nyt haetaan yhdenmukaista ja yhdenvertaista toimintaa kaupungilta työnantajana.

Avainsana on yhdenvertainen kohtelu.

Yhdenvertaiseen linjaan kuuluu huomauttaa tai varoittaa myös ylimpiä virkahenkilöitä heidän virheistään.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja on jo osa kulttuuria, jossa alemman tason työntekijät eivät uskalla tehdä, kun pelkäävät mokia.

Mielipide oli myös loukkaava niitä työntekijöitä kohtaan, jotka ovat joutuneet maksamaan korvausta työnantajalle Salon kaupungille työntekijän tekemistä virheistä.

Tässäkin on avainsana yhdenvertainen kohtelu.

Esteellinen kaupunginlakimies on jo ennättänyt kommentoimaan, ettei korvausasioita voi verrata keskenään.

Ehkä ei voi. Ehkä voi.

Hepe

Ja todellisuus on että kaupunginhallitus tai valtuusto ei uskalla tehdä mitään ylimmille virkamiehille. Toinen kumartaa toista niin eihän sitä kaveria voi rankaista. Tavallisia työntekijöitä on helpompi rankaista. Eiköhän valtuusto merkitse asian tiedoksi ja toteaa että pyritään parantamaan… Eikä mikään muutu.