Salon Seudun Sanomien 100-vuotisjuhlan kunniaksi on käynnistynyt valokuvakilpailu Sata kuvaa seudulta.

Lehden lukijoiden toivotaan lähettävän kisaan valokuvia, jotka kuvastavat heidän mielestään hyvin Salon seutua.

Julkaisemme nyt verkossa valokuvakilpailun ensimmäisiä, tammi- ja helmikuun aikana lehdessä julkaistuja kuvia.

Kuvakilpailu on käynnissä koko juhlavuoden. Lue osallistumisohjeet tämän jutun lopusta.

 

AURINGONLASKUN IHAILIJA Salo, Tupuri 16.11.2018

Kuvaaja Jaana Valkonen: Salossa on hyviä ulkoilualueita, joilla liikkua vaikkapa koiran kanssa. Metsässä liikkuminen sekä parantaa kuntoa että tuo mielenrauhaa. Tupurin ulkoilureittien lähellä sijaitsee korkea kallio, jolta näkee kaupungin yli merelle saakka. Sieltä voi ihailla upeita auringonlaskuja!

 

HIIHTORETKELLÄ Halikko, Pihkon kuppikivi 17.2.2019

Kuvaaja Kirsti Nuutinen: Halikonjoen ahteet ja Vässilän laajat peltoaukeamat tarjoavat loistavat ulkoilumaastot kaikkina vuodenaikoina. Kerihankien aikaan hiihdän Pihkon kuppikivelle jättämään pienen uhrilahjan. Lentokoneiden jättämiä lentovanoja katsellessa tuumin, aina ei ole tarvis lähteä merta edemmäksi.

TEIJO, MY TEIJO Salo, Teijo, kesällä 2017

Kuvaaja Marja-Maria Bäckmand: Teijo – siinä on kaikki. Vauhdin ja vapauden hurmaa. Paljain jaloin tukka hulmuten läpi kesäisen vihreyden pitkin Teijon ruukin kartanon lehmuskujaa kohti merta. Vauhdissa Ida, Isla ja Max.

 

USVAA JOEN YLLÄ Kisko, Kurkela 19.1.2019

Kuvaaja Jouko Salmi: Näkymä Kiskon Kurkelan Aneriojoen sillalta.

KUUTAMO Kuusjoki, Raatala 22.1.2019

Kuvaaja Terje Olkkonen: Aamukuuden kuutamo Raatalassa.

 

JÄÄTYNEET NAKIT LÄMPIMIKSI Kisko 6.12.2017

Kuvaaja Olli Turunen: Muutamia vuosia sitten Vantaalta Kiskoon muuttaneelle yksi hienoimmista asioista täällä on perinne, että lihakin on lähiruokaa ja haetaan porukalla metsästä. Kuvassa Länsi-Kiskon metsästäjien erämiehiä tauolla.

 

VIISI KUUKAUTTA JUHANNUKSEEN Perniö, Heikkilä, 18.1.2019

Kuvaaja Jarmo Markkanen: Haastan Salon kansalaisopiston valokuvauskursseilla käyneet osallistumaan Sata kuvaa seudulta -kuvakisaan.

 

 

LUOMAKUNTA ELOKUUSSA. Muurla, Kistola 6.8.2016.

Kuvaaja Tuomas Rislakki: Meillä on poikani Aki Rislakin kanssa tapana kävellä Kistolanraittia – ja sen laitaa – kauniina kesäpäivänä Muurlassa Mamin ja Vaarin luona lomaillessamme. Tämä on hyvin muurlalainen ja ylipäänsä salonseutulainen maisema. Uhkaavat pilvet vasten kumpuilevaa ja lainehtivaa peltoa yrittävät yhdessä opettaa uteliasta poikaa tajuamatta, että ainoa vanhus tässä on itse maasto pienine vilja-aittoineen.

JÄÄN SAARTAMA Perniö, Latokartanon Koski 23.1.2016
Kuvaaja Terttu Rantanen: Latokartanon koski, jään kahlitsema, onkohan jo historiaa.

 

JONO Salon tori, 12.1.2019
Kuvaaja Teija Tuomela: ”Torilla tarjolla tänään!” Salon tori on paikka, jossa ihminen kohtaa ihmisen. Kosketuspinta on aito, toisin kuin somen maailmassa. Torilla saa aina juttuseuraa ja kaikki ovat hyvällä tuulella! Em. kuvauspäivänä jo pelkkä kaunis aurinkoinen talvipäivä nostatti tunnelmaa!

 

MONIMUOTOINEN SALO Salo, Teijo 24.12.2018

Kuvaaja Ari Ranta: Salon kaupungin yksi vahvuus on monimuotoisuus. Kaupunkiin kuuluu useita vireitä maaseututaajamia ja kyläkeskuksia, joilla kaikilla on omat historiansa ja vahvuutensa. Salo on kirkonkylien ja kartanoiden kaupunki.
Teijolla kumpuileva maasto tarjosi aikanaan vesivoiman, metsä polttoaineen ja maaperä raaka-aineen ruukin masuuniin ja pajoihin. Niiden ympärille kasvoi vireä kylä kirkkoineen. Satoja vuosia vanha kulttuurimaisema, turvallinen elinympäristö ja luonnon kauneus vahvistavat tämän päivän ruukkikylien elinvoimaisuutta. Nuorta väkeä muuttaa kylille ja uutta rakennetaan edelleen. Sata vuotta on näissä maisemissa lyhyt aika.
Kuva on otettu kuvauskopterilla joulukirkon aikaan Teijon kylän keskustassa pohjoisen suuntaan. Etualalla Teijon kirkko ja puiden siimeksessä Teijon kartano. Taustalla Kartanorinteen uusia rakennuksia. Metsäisen maiseman kalliokumpujen välistä horisontissa pilkottaa Halikonlahti ja Angelniemi.

 

ILMESTYS Pertteli, Kurajoki 18.1.2019
Kuvaaja Paula Hautamäki: Auringonlasku Kurajoen peltoaukealle.

 

– Kuvissa voisi olla sitä, minkä ihmiset kokevat salonseutulaiseksi. Tilanteita ja tunnelmia, sanoo Salon Seudun Sanomien lehtikuvaaja Kirsi-Maarit Venetpalo.

– Kuvissa saisi näkyä seudun elämänmenoa: salonseutulaista kulttuuria ja arkisiakin tilanteita, jotka liittyvät vuoden kiertoon. Joukossa voi olla maisemiakin, mutta kuva on aina kiinnostavampi, jos mukana on myös ihminen, muistuttaa lehtikuvaaja Minna Määttänen.

 

SALON Taidemuseo Veturitallissa oli neljä vuotta sitten näyttely, jossa oli esillä vanhoja mustavalkokuvia Salosta. Kuvat esittivät tavallisia ihmisiä ja tavallisia näkymiä, mutta kuvien ikä teki niistä kiinnostavia.

– Olisivatko tämän kuvakilpailun kuvat tulevaisuudessa samanlaisia? Eli ihmiset voisivat niistä katsoa, millaista elämä oli vuonna 2019, Minna Määttänen heittää.

JOS KUVAKILPAILUSSA on mukana ihmisiä, kuvan ottajan on muistettava kysyä heiltä lupa kuvan julkaisuun. Parhaita kilpailukuvia julkaistaan vuoden aikana lehdessä kaksi kertaa viikossa, yhteensä sata kappaletta. Julkaistavat kuvat valitsee lehden toimitus, ja ne tulevat myös verkkogalleriaan.

Näistä sadasta julkaistusta kuvasta Salon Seudun Sanomien lehtikuvaajat valitsevat 20 parasta, joiden joukosta lehden lukijat saavat vuoden lopussa äänestää kilpailun parhaan.

 

Kuvakilpailu: Sata kuvaa seudulta

Salon Seudun Sanomien 100-vuotisjuhlan kunniaksi käynnistyy valokuvakilpailu Sata kuvaa seudulta. Lehden lukijoiden toivotaan lähettävän kisaan valokuvia, jotka kuvastavat heidän mielestään hyvin Salon seutua.
  • Sallitut tiedostomuodot: jpg, png, jpeg.
  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

 

Sata kuvaa seudusta -kilpailun säännöt

  • Avoin valokuvauskilpailu kaikille Salon Seudun Sanomien lukijoille.
  • Kilpailukuvia voi lähettää pitkin vuotta, viimeistään 22.12.2019 mennessä.
  • Kuvat voi lähettää myös osoitteeseen satakuvaa@sss.fi.
  • Kuvan mukaan on liitettävä kuvaajan nimi ja yhteystiedot, kuvan nimi, kuvauspaikka, kuvassa olevien henkilöiden nimet sekä lyhyt kuvaus siitä, mitä kuva esittää.
  • Jos kuvassa on tunnistettavia henkilöitä, kuvan ottajan on pyydettävä heiltä lupa kuvan julkaisemiseen.
  • Kilpailukuvia julkaistaan lehdessä vuoden ajan, kaksi kuvaa viikossa. Kuvat menevät myös verkkogalleriaan.
  • Julkaistusta sadasta kuvasta Salon Seudun Sanomien lehtikuvaajat valitsevat 20 finalistia, joiden joukosta lukijat äänestävät voittajan.
  • Voittajakuvan ottaja saa sadan euron lahjakortin valokuvausliikkeeseen.

 

1
Jätä kommentti

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Kaupunkilainen

Hieno idea! Itse pidän enemmän tänään alkaneesta vanhojen kuvien tunnistuskuvista. Nyt jos koskaan on hyvä selvittää lasinegatiivien henkilöitä nyt jo 100 vuoden takaa. Odotan mielenkiinnolla sitä sarjaa.