Esapekka Lapille uran toiseksi paras suoritus – ”Ihan pirun hyvältä tuntuu”

0

Citroenin Esapekka Lappi saalisti sunnuntaina päättyneestä Ruotsin MM-rallista toisen sijan. Lappi ei ajanut kilpailussa yhtään pohja-aikaa, mutta uran toiseksi parhaan suorituksen taustalla oli tasaisuus.
– Erittäin vahva ja tasainen suoritus meiltä. Missään vaiheessa ei tullut isoja ailahteluja, jos sitä yhtä virhettä ei ota lukuun. Tämä tuo paljon itseluottamusta. Pitää kuitenkin muistaa, että tämä on hyvin erilainen kisa kaikkiin muihin verrattuna, Lappi summasi.
Perjantai-iltapäivänä Lappi pyöräytti autonsa ja oli vähällä ajaa ulos. Aikaa meni hukkaan reilut puoli minuuttia. Kisan voittajan Toyota-kuski Ott Tänakin vauhti oli kuitenkin ylivoimaista.
– Aina voi jossitella, mutta emme olisi pystyneet kamppailemaan Tänakia vastaan. Siihen kyytiin ei olisi millään riittänyt rahkeet. Hän pystyi varmallakin ajolla tekemään pohjia, Lappi totesi.
Tänak vei voiton yli 50 sekunnin erolla ennen pieksämäkeläistä. Toinen sija tuli rajun taistelun kautta, kun Hyundain Thierry Neuville taipui kolmanneksi. Kaksikon välille jäi eroa vain kolme sekuntia.
– Taistelu Thierryn kanssa oli kovaa, mutta palkitsevaa. Tällaisia vääntöjä minulla ei ole ollut pitkään aikaan ja on mukava selvitä siitä voittajana, Lappi hehkutti.
– Ihan pirun hyvältä tuntuu. Varsinkin kun Neuville on tottunut näitä sekuntitaistoja viemään, mutta eipä vienyt tällä kertaa.

Tänak: Tavoitteena voittaa mestaruus

Toyotan ykköstähti Tänak saalisti Ruotsista maksimipisteet ollen myös kisan päättäneen Power Stage -erikoiskokeen nopein. Tänak johtaa MM-sarjaa kahden osakilpailun jälkeen seitsemän pisteen erolla ennen Neuvillea.
– Viikonloppu oli huikea. Perjantai oli se ratkaiseva hetki. Lähtöpaikkamme ei ollut hyvä, mutta selvitimme sen päivän tarpeeksi hyvin. Ajoimme ilman suurempia riskejä ja hyvällä rytmillä, Tänak tunnelmoi.
– Tämä on loistava tulos sekä minulle että tiimille. Varmasti tätä juhlitaan jätkien kanssa kunnolla.
Viime vuonna Tänak taipui mestaruuskamppailussa kauden päätösrallissa Sebastien Ogierille. Nälkä maailmanmestariksi on kova, ja kauden avauskisat ovat osoittaneet, että Tänak on entistäkin nopeampi.
– Tavoite on voittaa mestaruus. Sen kannalta tämä oli tärkeä askel eteenpäin, mutta olemme vasta kauden alkumetreillä.

Muilla suomalaisilla surkeaa

Muille suomalaisille WRC-kuskeille Ruotsin ralli oli surkea. Toyotan Jari-Matti Latvala keskeytti voittotaistelusta perjantai-iltana ja Fordin Teemu Suninen koki saman kohtalon lauantaina. Myös Marcus Grönholm keskeytti perjantaina, mutta nautiskeli loppuviikonlopun Ralli2-säännön turvin.
Rallikonkari Janne Tuohino oli Fordin WRC-autolla yleiskilpailussa kymmenes. Yksityistallin Volkswagenilla ajanut Emil Lindholm oli R5-luokituksen autoista kolmanneksi nopein. Yleiskilpailussa se riitti 12. sijaan.

STT

Kuvat: