Lennonjohtajilta jälleen hylkäys sovintoesitykselle – pitkään muhinut työriita jatkuu

0

Lennonjohtajat hylkäsivät jälleen valtakunnansovittelijan sovintoesityksen, kertovat työnantajapuolta edustava Palvelualojen työnantajat Palta ja valtakunnansovittelijan toimisto.
Sovittelija antoi Suomen Lennonjohtajien Yhdistyksen (SLJY) ja Paltan pitkään jatkuneeseen työriitaan jo toisen sovintoesityksen. Palta olisi hyväksynyt molemmat esitykset.
Työehtosopimuksen piirissä olevia lennonjohtajia on noin 210, Palta kertoo. Työehtosopimus päättyi jo marraskuussa 2017.
Tänä vuonna työriidassa ovat olleet käytössä sekä lennonjohtajien työnseisaukset että työnantajan asettamat työsulut, joista ei kuitenkaan toistaiseksi ole aiheutunut haittaa lentoliikenteelle.

Sovittelua ei katkaista

Valtakunnansovittelijan toimiston mukaan lennonjohtajien hylkäyspäätös tarkoittaa sitä, että työriita jatkuu ja osapuolten ilmoittamat työtaistelutoimien uhat ovat voimassa.
– Osapuolten väliset näkemyserot ovat niin suuret, ettei työriitaa pystytty vieläkään ratkaisemaan. Sovittelua ei ole nyt heti edellytyksiä jatkaa, sillä mahdollisuudet edetä neuvotteluissa on tällä erää selvitetty, valtakunnansovittelija Vuokko Piekkala sanoo tiedotteessa.
Piekkalan mukaan sovittelua ei kuitenkaan katkaista, koska ennen pitkää alalle tarvitaan työehtosopimusratkaisu ja työrauha.
– Sovittelua jatketaan sitten, kun osapuolilla on valmius liikkua näkemyksissään sovun aikaansaamiseksi, Piekkala toteaa.

https://valtakunnansovittelija.fi/artikkeli/-/asset_publisher/lennonjohtajien-tyoriitaan-ei-loytynyt-sopua-sovintoehdotukselle-ei-kaikkien-osapuolten-hyvaksynt-1

STT

Kuvat: