Lauha viikonloppu luvassa – perjantain vastainen yö kärvistellään kuitenkin kovassa pakkasessa

0

Perjantain vastainen yö on selkeä ja kylmä koko maassa, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Etelässä yölämpötila saattaa paikoitellen olla jopa 25 astetta pakkasen puolella ja pohjoisessa pakkasta on kolmisenkymmentä astetta.
Perjantaina päivällä pakkasasteita on etelän viidestä pohjoisen viiteentoista, mutta lauantain vastaisena yönä lauhtuva sää tuo mukanaan lumisateita ja jäätävää sadetta.
Lauantaina lämpötila on koko maassa plussan puolella.
– Lämpötilat ovat plus kahdesta plus viiteen koko maassa. Jossain saattaa näkyä pilviä, mutta varsinkin iltapäivä on poutainen koko maassa, sanoo päivystävä meteorologi Juha Tuomala.
Sunnuntaina maan pohjoisosassa sataa vettä tai räntää. Lämpötilat koko maassa ovat samalla tasolla kuin lauantaina. Maanantain vastainen yö on tuulinen ja lämpötila saattaa laskea nollan vaiheille maan pohjoisosissa. Päivällä nollaraja kulkee Etelä-Lapissa. Etelä-Suomeen ennustetaan viitisen plussa-astetta, Pohjois-Pohjanmaalle 1-3 astetta ja Lappiin muutamaa pakkasastetta.
– Keli on vaihtelevainen. Keskiviikko näyttää melko lauhalta, siinä ollaan plussan puolella suurissa osissa maata. Ennustettavuus alkaa tosin heikentyä keskiviikkona, sanoo Tuomala.

STT

Kuvat: