Penkkaririehasta kohti lukulomaa, katso videot!

1
Aaro Korpela (vas.), Luukas Nurmi, Ville Korhonen ja Samuli Vienonen keksivät netistä omaperäisen karnevaaliasun penkkaripäiväksi. Kuva: Minna Määttänen

Abiturienttien eli abien puurtaminen lukioissa päättyi torstaina penkkaripäivän perinteisissä karnevaalitunnelmissa. Lukioissa päivään mahtuu niin omia kuin eri lukioita yhdistäviäkin perinteitä.
Esimerkiksi Halikon lukioissa tapana on kyyditä abeja kottikärryillä punaista mattoa pitkin penkkariajelua odottavan auton luokse.
Päivään kuuluvat myös monenlaiset asut. Esimerkiksi Halikossa nähtiin suurvaltojen päämiehiä, paholaisia ja enkeleitä, mutta myös huippurheilijoita. Nelikko Samuli Vienonen, Ville Korhonen, Luukas Nurmi ja Aaro Korpela olivat netistä keksineet, että ”istuvat” samaan alamäkikelkkaan.
Salon keskustaan Halikon abit suuntasivat tänä vuonna penkkariajelulle aikaistetulla aikataululla, sillä heillä oli kiire laivalle. Penkkareiden jälkeen abeja odottavat lukuloma ja kevään ylioppilaskirjoitukset.

Abi-92

On näköjään Halikossa vaihtuneet maitokärryt kottikärryyn. Itse kun olin penkkareissa, kuljetettiin pieni pätkä siitä lukion ovesta, kuorma-autot oli sisäpihalla. Mut kun joku insinööri on siitä sisäpihasta tehnyt niin ahtaan, saavat kuskata pidemmän matkan. Ja ei meillä mitään punaista mattoa ollut. Et niin ne perinteet muuttuu.