Pentagon varoittaa Venäjän ja Kiinan uhkaavan Yhdysvaltojen satelliitteja

0

Yhdysvaltojen puolustusministeriön mukaan Venäjä ja Kiina pyrkivät haastamaan Yhdysvaltojen asemaa avaruudessa kehittämällä aseita, joilla voi häiritä ja tuhota Yhdysvaltojen satelliitteja. Maanantaina julkaistusta Pentagonin raportista uutisoi muun muassa CNN.
Yhdysvaltojen satelliiteilla on keskeinen rooli muun muassa navigoinnissa, aseiden ohjaamisessa ja tiedustelutiedon keräämisessä. Satelliitit keräävät myös tietoa vieraiden valtioiden ohjusten laukaisemisesta.
Presidentti Donald Trumpin hallinto on korostanut satelliittien turvaamista ja niiden kehittämistä maan puolustuspolitiikassa. Pentagonin raportti selvittää Venäjän, Kiinan, Iranin ja Pohjois-Korean toimintaa avaruudessa.
– Etenkin Kiina ja Venäjä kehittävät useita tapoja hyödyntää Yhdysvaltojen oletettua riippuvuutta avaruuspohjaisista järjestelmistä ja haastavat Yhdysvaltojen asemaa avaruudessa, raportti kertoo.
Raportin mukaan Kiina ja Venäjä kehittävät todennäköisesti laseraseita, joilla voidaan häiritä tai vahingoittaa satelliitteja ja niiden sensoreita.

https://edition.cnn.com/2019/02/11/politics/pentagon-russia-china-laser-threat/index.html

STT

Kuvat: