Poliisi palautti Irakiin ensimmäiset rikoksesta tuomitut

0

Poliisi kertoi torstaina palauttaneensa Irakin pääkaupunkiin Bagdadiin neljä miestä. Ylikomisario Liisa Lintuluoto Helsingin poliisista kertoo STT:lle, että miehet ovat rikoksesta tuomittuja. Kyseessä ovat ensimmäiset rikostuomion perusteella Irakiin palautetut.
Irak on kieltäytynyt ottamasta vastaan pakkopalautettavia. Maa tekee kuitenkin poikkeuksen sellaisten ihmisten kohdalla, jotka on tuomittu rikoksista. Lisäksi Irak suostuu ottamaan vastaan vapaaehtoisesti palaavia.
Lintuluodon mukaan palautusjonossa Irakiin on useita kymmeniä rikostuomion vuoksi palautettavia. Heidän osaltaan prosessi on kesken Irakin viranomaisten kanssa.
Poliisihallitus päätti lopettaa toistaiseksi pakkopalautukset Irakiin viime syksynä, koska Irak ei suostunut ottamaan pakkopalautettavia vastaan.

STT

Kuvat: