Rautakaupassa töissä olevan Savolaisen korisviikonloppu Keski-Suomessa päättyi sopivasti Super Bowliin

0
Jussi Savolainen on tehnyt pitkän uran salolaisessa koripalloilussa. Maaliskuussa 2015 oli vastassa Fiifi Aidoon (vas.) edustama HBA-Märsky, jota valmensi Hanno Möttölä (oik.)

Jussi Savolaisella ei ole vapaa-ajanvietto-ongelmia.

Kalenteri päättyneen ja alkaneen viikon osalta on itse asiassa hyvinkin selkeä. Ensin työt salolaisessa rautakaupassa, sitten koripallohuvit, sitten työt ja sitten koripallohuvit.

Savolainen lähti työviikon jälkeen lauantaina kohti Jyväskylää valmentamansa Salon Vilppaan U17-poikien SM-sarjajoukkueen kanssa. Joukkue vietti yhteisen lauantai-illan esimerkiksi keilaamisen ja saunomisen merkeissä.

Sunnuntaina iltapäivällä odotti Äänekosken liikuntatalo. Siellä Savolainen vietti kaikkiaan runsaat kuusi tuntia. U17-pojat aloittivat ottelunsa Äänekosken Huiman vieraana kello 14 ja suuntasivat kohti Saloa voitokkaan (77–54) pelin jälkeen.

Iltapäiväksi Keski-Suomeen suuntasi myös PeU-Basketin I divisioona B:n joukkue, jonka ottelu liikuntatalolla alkoi kello 17. Savolainen siirtyi junnuvoiton jälkeen sujuvasti pelaajaksi, vietti kentällä runsaat 18 peliminuuttia ja vei omalta osaltaan PeU-Basketin 96–49-voittoon.

– Sävelet olivat jo etukäteen aika selvät. Junnupelissä Huimalla oli vain seitsemän pelaajaa, ja muutama sen joukkueen avainpelaaja oli mukana miesten matsissa. Kun miesten joukkueesta puuttui joitakin loukkaantumisten takia, niin aikamoista pöllytystähän nuo molemmat pelit olivat, Savolainen raportoi puhelimitse Äänekoskelta.

Kotimatka päättyi puolenyön paikkeilla.

– Sopivasti ehtii Super Bowliksi kotiin. Koris on kivaa. Paljon on taas juttuja kuultu viikonlopun aikana – pääasiassa huonoja, naurahti 32-vuotias Savolainen.

Tiistaina rakennustarvikemyyjä suuntaa töihin, joiden osalta viikko loppuu lauantaihin. Sunnuntaina on vuorossa U17-poikien SM-vieraspeli Helsingissä.

Puolisen tusinaa PeU-Basketin ottelua jää runkosarjan aikana vääjäämättä väliin. Seuraavana niistä tulevan sunnuntain kotipeli Jyväskylän Weikkoja vastaan.

SM-pojat harjoittelevat 4–5 ja PeU-Basket pari kertaa viikossa.

– Se on selvää, että valmennus ajaa pelaamisen edelle. Kiitokset työpaikalle siitä, että joustoa löytyy harjoitusten suhteen, Savolainen kiittelee.

Vilpas on ankkuroitunut U17:n SM-sarjassa alempaan keskikastiin. Teoriassa mahdollisuuksia mitalipeleihinkin löytyy, mutta kaiken todennäköisyyden mukaan joukkue päätyy sijoille 6–8.

– On hyvä, että tämänikäisten sarja perustettiin tälle kaudelle. Pojat saavat hyviä ja enimmäkseen tasaisia pelejä. Myös Huima on pystynyt useampaan tasaiseen otteluun, vaikka se kaikki onkin hävinnyt.

Jussi Tapio Savolainen valmentaa Vilppaassa kahta juniorijoukkuetta. Tosin vuonna 2008 syntyneiden poikien ikäluokan valmentaja on toista nimeä myöten kokonimikaima.

– Tämä on aiheuttanut sekaannusta ihan liitossa asti, hymähtää se Keski-Suomessa viikonlopun viettänyt Jussi Tapio Savolainen.

Jutun otsikkoa muokattu 3.2.2019 kello 23.27.