Roope Ahonen palaa Susijengiin – myös Vilppaan Koivisto ja Nenonen mukana MM-karsintaleirityksessä

0
Mikko Koivisto on pelannut 139 miesten A-maaottelua.

Salon Vilppaan kasvatti Roope Ahonen palaa pitkähkön tauon jälkeen Suomen miesten koripallomaajoukkueen riveihin. Ahonen kuuluu torstaina julkistettuun 16 pelaajan leiriryhmään, josta poimitaan pelaajat Suomen ratkaiseviin ensi viikon MM-karsintaotteluihin Ranskaa ja Venäjää vastaan.

Ahonen, 28, ei kuulunut Suomen joukkueeseen kahdessa edellisessä MM-karsintaikkunassa. Edellisen kerran hän on päässyt pelaamaan valmistavassa maaottelussa 21. kesäkuuta, ja MM-karsintaottelussa peliminuutteja tuli viimeksi lähes vuosi sitten helmikuussa.

Tuolloin, 25. helmikuuta 2018 Suomen ryhmään ei vielä kuulunut takamiehistä Fiifi Aidoo, joka lopetteli yliopistouraansa Yhdysvalloissa. Kesästä lähtien Aidoo on ollut Susijengissä, mutta kantapäävaivasta kärsivä Kaarinan Ura Basketin pelaaja ei kuulu tällä kertaa kokoonpanoon.

Ahonen on pelannut Espanjan kakkosliigassa tällä kaudella 17 ottelua. Oviedon riveissä on kertynyt ottelua kohti keskimäärin 12,2 pistettä. Kolmen pisteen heitot ovat onnistuneet peräti 51,1 prosentin ja kahden pisteen heitot 44,1 prosentin tarkkuudella. Koriin johtaneiden syöttöjen keskiarvo on 3,6.

Vilppaassa pelaavat Mikko Koivisto ja Juho Nenonen kuuluvat niin ikään Susijengin pelaajaryhmään. Suomi kohtaa Ranskan torstaina 21. helmikuuta kello 19 Espoossa ja Venäjän sunnuntaina 24. helmikuuta Permissä.

Suomen takamiestähti Petteri Koponen ei ole mukana Ranskaa vastaan euroliigakiireiden vuoksi. Sen sijaan Venäjälle hän matkustaa joukkueen mukana, mikäli Suomella on vielä tuossa ottelussa mahdollisuus kisapaikkaan.

– Jos torstaina voitetaan, Petteri pelaa sunnuntaina, kertoi Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann STT:lle.