Saavit veivät parhaat paikat – 20 vuotta vanhan Salohallin katto vuotaa tuttuun tapaan

4
Lauantaina pelatussa lentopallon naisten 1-sarjan ottelussa LP Viesti Akatemia-JyväsLentis katsomoon oli tuotu kolme isoa ämpäriä keräämään katosta putoava vesi talteen.

Salohallissa jouduttiin turvautumaan viime viikonvaihteessa saaveihin, kun hallin katto tiputteli vettä useasta eri kohdasta.

Saaveja oli katsomossa jo perjantaina LP Viestin pelissä, ja lauantaina niitä oli tuotu lisää LP Viesti Akatemian peliin.

– Ei siellä sen suurempaa ongelmaa ole kuin mikä on ollut koko ajan, Salon liikuntapaikkamestari Reino Laaksonen vastaa, kun kysyy, onko hallin katon kanssa ongelmia.

Vuotokohdat ovat Laaksosen mukaan olleet onneksi lähinnä pelialueen ulkopuolella. Jos vettä tihkuisi pelin aikana kentälle, pelaajat olisivat vaarassa liukastua ja loukata itsensä.

Salohalli on 20 vuotta vanha.

Lue lisää tiistain Salkkarista!

 

Salo vuotaa kuin saavi

Koko ajan ollut vikaa, eikä siis ole korja(utet)tu koskaan kuntoon, esim. takuuaikana.

Jerppu

20 vuotta ei ole mikään vanha, kun rakennuksista puhutaan. Milloin oikein opitaan, että Suomessa pitää rakennuksissa olla harjakatto ja räystäät?

Urpo

Minulla on tiilikatto, joka ei ole tiivis. Silti vesi pysyy katon oikealla puolella. Katto toimii, kuten hyvän rakennustavan mukaisen rakenteen kuuluukin eli vesi valuu painovoimaisesti pois, eikä toimivuus perustu sauman tiiveyteen. Se, että arkkitehdit silti 8 000 euron kuukausipalkalla suunnittelevat 50-100 vuoden mitoituskäyttöiälle lähinnä samaa mitä refluksipotilaan sylki suuhun tuo ja kaupunki vielä tuollaisia tilaa, on käsittämätöntä. Nyt sitten työllistetään Siratea, kun aletaan selvittää, mitä 20 vuotta rakenteessa ollut vesi on saanut aikaan. Onneksi konsulttipalkkioihin varatut rahat eivät lopu. Toivottavasti valtuutetut pitävät huolen siitä, että edes Perniön ja Märyn uudet koulut suunnitellaan ammattitaidolla. Toimivan rakenteen suunnittelu ja toteutus kun ei… Lue lisää »

Jotain tarttis tehdä

Perinteinen salolainen rakennustapa. Joko jätetään betonit märäksi ja vedetään muovimatto päälle, tai sitten hoidetaan katonvuoto-ongelma ämpäreillä. Ne ämpärit eivät kai kuitenkaan ongelmia korjaa.

Eli rakenteiden vioittuminen ei ole tärkeää, kunhan vain pelikentällä ei tule vettä? 20 vuoden vuodot voivat aiheuttaa melkoisia ongelmia, mutta mitäs niistä, jos homma hoituu ämpäreillä. Ja jos joku saa oireita, hänellä on tietysti vikaa korvien välissä. Siihenkin voisi ensiavuksi vetäistä ämpärin päähän.