Salon tonttikampanja toteutuu, jatkovalitusta ei tule

17

Salon kaupungin Suomi 100 -tonttikampanjasta ei aiota valittaa Korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Näin Turun hallinto-oikeuden päätös saa ensi kuussa lain voiman ja alennustonttien varaajat voivat toteuttaa suunnitelmansa.

Hallinto-oikeus hylkäsi viime viikolla valituksen tonttikampanjasta. Oikeuden mukaan Salon kaupunginvaltuuston joulukuussa 2017 tekemä päätös ei ollut lainvastainen, ja kaupungilla oli oikeus järjestää kampanja.

Valittajien asiamiehenä toiminut valtuutettu Hannu Eeva (sd.) tiedotti keskiviikkona, ettei muutoksenhakijoilla ole aikomusta tehdä jatkovalitusta KHO:lle.

– Katsoimme, että hallinto-oikeuden perustelu on riittävä. Kampanja kuuluu kunnalliseen itsehallintoon, eikä meillä ole juridisesti mahdollista hakea siihen muutosta. Silloin valitus olisi pelkkää kiusantekoa, emmekä halua tehdä kiusaa kaupungille emmekä tontin varanneille, Hannu Eeva perustelee.
Vasa

Miksi sitten alunperinkään piti valittaa? Ei ymmärrä.

Jaska jokunen

Kateus.

Kateus vie kalatkin vedestä

Saloon on pesiytynyt kateellisten ja valittajien joukko.
Siitä huolimatta tämä on hieno uutinen!
Mielestäni kaupunki olisi voinut antaa uusille rakentajille vielä pienen starttirahan.

Paukkula

Spede sanoi aikanaan, että suomalainen voi maksaa satasen siitä, ettei naapuri saa viisikymppistä.

Vuokralainen

Jotain hämärää siinä on. Meidän tarvitsee maksaa täyttä vuokraa, ja toiset saavat ilmaiseksi tontin.

Ei ole tasapuolista. Maksettu jo vuosikymmeniä. Kyllä verottajan kuuluisi puuttua asiaan.

Lunasta tonttisi

Miksi et lunasta tonttiasi, niin ei tarvitse maksaa vuokraa?

Eikö sinulla ole myös mahdollista lunastaa 100 euron tonttia ja rakentaa siihen, jos tunnet, että kohtelu ei ole tasapuolista?

Jerppu

Sehän ei teidän vuokraanne muuta miksikään, jos joku toinen saa tonttinsa halvemmalla – eikä vaikuta sekään, jos verottaja siitä langettaisikin lahjaveron maksettavaksi, kateuttasiko valitat? Pitäisikö valittaa, jos ostaa tänään kahvipaketin täydellä hinnalla ja ensi viikolla joku muu saa sen alennusmyynnistä halvemmalla? Ajat ovat muuttuneet. Ei taida tonteillakaan olla kiveen hakattua hintaa. Te olette vuokrasopimuksen tehneet silloin, kun tonteille oli Salossa kova kysyntä ja hinnat korkealla. Ei kai se tarkoita, ettei nyt saisi myydä halvemmalla? Sitä paitsi, kannattaako ylipäätään rakentaa vuokratontille, itse en kyllä koskaan sellaista tekisi. Oletteko ajatelleet, mitä tapahtuu, kun vuokrasopimus umpeutuu? Kunta voi silloin joko käskeä teitä viemään… Lue lisää »

Matti

Ei mitään järkeä satasen tonteissa. Salo on kuin kummituskaupunki, tyhjiä rakennuksia pilvin pimein.

Surkean näköistä, kun tyhjät rakennukset hajoavat paikalleen hoitamattomina.

Jerppu

No eikö juuri se tee järkeä satasen tontteihin? Saadaan ehkä uusia asukkaita, uusia asiakkaita yrityksille ja uusia veronmaksajia. Ehkä ne tyhjät rakennukset eivät pysy ikuisesti tyhjinä, vai mitä?

Matti

Eihän tänne tule asukkaita, kun ei ole töitä. Koko ajan työtä tekevien osuus vähenee ja työpaikat häviää. Mene kaupungin läpi lauantaina vaikka klo 18, on se surkean näköinen, surkein koko Euroopassa.

Satasen tontit ovat kuin hölmöläisten täkin jatko, kun varpaat palelivat. Otettiin yläpäästä pala irti ja neulottiin alapäähän.

Ei niin tyhmiä ole, että rakentavat tänne ja menevät esim. Turkuun tai Helsinkiin töihin.

Ei kaupungin johtaminen voi olla ilmoihin heitettyä toivotonta haaveilua. Organisaatio kevyemmäksi ja verot alas, silloin tulee asukkaita.

Jerppu

Höpöhöpö. Kuka nyt muka asuinpaikkansa veroäyrin perusteella valitsee? Ei minua ainakaan ole koskaan kiinnostanut. Asukkaita houkuttelevat työpaikat, palvelut, maisemat, tontti- ja asuntotarjonta, kulkuyhteydet, huvitukset jne. Ajattelitko ollenkaan, että asukkaiden lisääntyminen, varsinkin maksukykyisten asukkaiden, voi myös johtaa kaupan piristymiseen ja sitä kautta luoda lisää työpaikkoja? Lisäksi Salossa on kyllä paljon töitä ja toivon mukaan lisää tulee koko ajan. Totta kai Nokian-Microsoftin lähtö ja taantuma rokottivat täältä paljon työpaikkoja, mutta ei tilanne mitenkään toivoton ole. Sekin on ihan viisasta ja normaalia, että ihmiset muuttavat sinne, missä töitä on. Saloonkin muutti takavuosina hurjan paljon väkeä töiden perässä, ja olihan se aivan odotettavissa, että… Lue lisää »

Juha

Kuulostaa siltä, että et ole liiemmin matkustanut 🙂 mutta onhan se totta että Salon katukuva on hieman kiillotuksen tarpeessa, mutta harva asia on isoissa kaupungeissa niin paljon paremmin, että se ulkoinen katukuva merkitsisi loppujen lopuksi kauhean paljon.

Nm. 20+v miljoona kaupungeissa asunut uusi salolainen

Vapaa Kanaherra

Ei niin, mieluiten 400 m2 tontteja hintaan 115 000 euroa – kaupunki tarjoaa. Jos saisi vielä semmoisen tontin, josta lapsi ei pääse omin voimin kouluun. Ja se koulu, johon hän ei pääse itse, on sisäilmaongelmainen tai muuten vain suljettavien listalla. Vähän lentomelua päälle ja muuta mukavaa.

Tämä edellämainittu malli on itseasiassa jo keksitty siinä lävessä mihin synnyin, joten satasen tontti on kuin raikas tuulahdus kummituksen ahterista.

Joka päivä parempi Salo!

Olisiko jotain rakentavaa kommenttia, mitä ehdottaisit noiden 100 euron tonttien tilalle?

Eikös olisi hyvä, että 100 euron tonttien avulla saadaa lapsiperheitä muuttamaan Saloon ja sitä kautta uutta eloa tänne?

Muissa kaupungeissa tonttikamppanjat toimineet hyvin.

Salon Matti ja kukkaro

Alusta asti oli täysin selvää, että valituksella ei ollut mitään menestysmahdollisuuksia. Turhaa ajanpeluuta, motiiveja voi jokainen miettiä. Tässäkin valituksessa häviäjinä olivat viime kädessä Salo ja salolaiset. Tämä sama pätee myös Länsirannan paviljonkikaavaan. Siinäkään valituksella ei ole mitään menestymisen mahdollisuutta, ja luulenpa valittajienkin tietävän tämän asian ihan tasan tarkkaan itsekin. Heillä kun on jo kokemusta menestyksettömistä valituksista jo Salon keskustan uuden yleiskaavan tietämiltä viime vuosilta. Joko on tarve hakata päätä mäntyyn uudestaan ja uudestaan tai muuten vaan halua jarruttaa asioiden etenemistä, kun oma mielipide on tärkeämpi kuin kunnan korkeimman elimen eli valtuuston päätös. Valituksille pitäisi laittaa riittävän korkea käsittelymaksu, jotta kiusantekomielessä… Lue lisää »

Punatukkainen tyttö

Me muutimme n.kolme vuotta sitten Saloon, koska täältä saimme parhaan hinta/laatusuhteen asunnon, josta on yhtä helppo mennä moottoritietä joko Turkuun tai Helsinkiin töihin, niin kauan kuin vielä työelämässä ollaan. Toivottavasti voimme asua talossamme vielä monta vuotta ja tuoda paikkakunnan palveluille senkin pienen rahan, jolla niitä voimme käyttää, ja näin säilyttää paikkakunnan elävyyttä. Me olemme saaneet joka paikassa loistavaa palvelua, missä tahansa olemme käyneetkin, enkä oikein jaksa ymmärtää tätä Salon jatkuvaa moittimista. Olen itse asunut surkeammissakin paikoissa, esimerkiksi Espoossa. Ehkä se oma asenne muita kohtaan on myös yksi viihtymiseen vaikuttava tekijä?

Ritva Vanhanen

Juuri näin. Salossa on ihan kiva asua, vaikka olisi työssä kauempanakin.