Salon Yrittäjät valittaa Länsirannan kaavasta – paviljonkikiista venyy jälleen

22
Arkkitehti Ilmari Lahdelman havainnekuva Salon paviljonkiravintolasta.

Salon Yrittäjät ry on jättänyt valituksen Turun hallinto-oikeuteen Salon kaupunginvaltuuston päätöksestä Länsirannan asemakaavanmuutoksesta.

Yrittäjät vetoaa valituksessaan riittämättömään selvitystyöhön hankkeen vaikutuksista alueen ympäristössä sekä muutoksen ristiriitaisuuteen alueen tuoreen yleiskaavan kanssa.

Yrittäjien mukaan poikkeaminen yleiskaavasta pienellä alueella vaikuttaa ympäristön toimintaedellytyksiin ja toimijoiden yhdenvertaisuuteen kaupungin päätöksenteossa.

Salon Yrittäjät ry:n hallitus katsoo, että kaavamuutos haittaa sen alueella toimivien yrittäjien elinkeinon harjoittamista. Yrittäjien mukaan toimintaympäristön muutos kaavamääräyksillä on riski, johon on vaikea varautua.

– Jokaisen yrittäjän tulee voida luottaa siihen, ettei yhteiskunta vaaranna sen toimintaedellytyksiä, tiedotteessa todetaan.

Länsirannan kaavamuutosta on käsitelty Salossa yli puolitoista vuotta.

Rantaan suunniteltu paviljonkiravintola ja varsinkin sen paikka on jakanut voimakkaasti mielipiteitä myös yrittäjäjärjestön sisällä. Eniten keskustelua on aiheuttanut uudisrakentamisen vaikutus Länsirannan parkkipaikkojen määrään.

 

 

MDI

Olisi kiva tietää Salon Yrittäjien jäsenet, että osaisi vältellä heidän yrityksiään.

Salo tarvitsee uudistumista ja uusia yrittäjiä. Nyt kaupunki näyttää surkealta näiden vinksin vonksin olevien einoheinojen, koneglansien (ja mitä muita niitä rakennuksia nyt onkaan) kanssa.

Salon Yrittäjien pitäisi yrittää eikä puukottaa muita selkään.

Timo Pohjola

Länsirannan pysäköintirajoitus maks. 60min Salon Yrittäjien valitus on täysin vailla perusteita, eikä sillä ole minkäänlaisia menestymisen mahdollisuuksia. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että ainut nähtävissä oleva päämäärä on voida estää Salon kaupungin valtuuston laillisessa järjestyksessä syntynyt kaavapäätös ja toisaalta yrittää puoltaa Länsirannan yrityksiä, jotka muuten kaikki eivät ole olleet tällaisen menettelyn takana. Täysin huomiotta yrittäjäjärjestöltä on jäänyt se, kuinka paljon Länsirannan yrittäjiä palvelemassa on näitä surullisen kuuluisia parkkipaikkoja. Niitä on satoja. Paras vaihtoehto olisikin muuttaa Vilhonkadun-Mariankadun väli kokonaisuudessaan kävelykaduksi tai vähintään kokeilla sitä ensi kesänä. Nyt yrittäjäyhdistyksen nimissä tehty valitus tullee vaikuttamaan negatiivisesti Länsirannan yrityksiin. Paviljonkia koskeva kaavaratkaisu olisi täysin varmasti… Lue lisää »

Juha

Katso yritykset 200 metrin säteellä suunnitellusta paikasta, ne tässä itkee. Henkilökohtaisesti en niitä käytä muutenkaan, niin kannatan hanketta, josko siitä tulisi viihtyisä paikka vaikka.

Kaitsu

Salon Yrittäjien tavoitteista poimittu: ”Asemakaavoituksen ja kaavanmuutosprosessin nopeuttaminen, ”

Niinpä niin, olisi vaikea kuvitella tällaista pikkusieluisuutta ja lillukanvarsien näpräämistä muualla kuin Salossa.

Salon Matti ja kukkaro

Hienoa, valittamalla Salo nousuun!

Upeaa Salon Yrittäjät ry, tällä tavoin pystytään estämään keskustan kehittyminen ja pitämään häiriköt pois haittaamasta omia bisneksiä.

Eikä kuluttajillekaan tule päänvaivaa, mihin menee ehkä syömään tai kaffeelle.

JariPekkaK

Kas kas, vain Salossa. Missään muualla maailmassa ei vastustettaisi keskustan kehittämistä parin parkkipaikan menetyksen takia paitsi Salossa.

Herätkää nyt jo siltä 70-luvulta tähän päivään. Suosittelen matkustamaan maailman eri metropoleissa, pikkukaupungeissa ja kyläpahasissa, niin avarratte hieman tunkkaista näkökulmaanne.

Marco

Salon yrittäjämafia estää kaiken uudistumisen viimeiseen saakka – joka päivä pahempi.

Anders Eklund

No on kyllä kiitettävää yrittämisen estämistä, lähes farssia. No tästä yrittäjäyhdistyksen hallituksen jäsenten firmoista voi aloittaa, luettelo löytyy Varsinais-Suomen yrittäjien nettisivuilta.

Kilpailu laskee hintoja

Kaavoitus on virallinen prosessi, jossa kuullaan asianosaiset kuten alueen muut kiinteistönomistajat. Sen parempaa toimintaympäristön muutoksiin varautumista ei ole nopeamminkaan kehittyvissä kaupungeissa.

Mölö

Yrittäjäyhdistys vaan auttaa sitä yrittäjää päätöksenteossa, jolla oli se paviljonkisuunnitelma.

Tämä on varmaan viimenen niitti, joka takaa sen, että sitä ei ikinä tulla rakentamaan.

Jape

Salo on aina ollut kateellisten pikkupäisten yrittäjien vastaan hakkaamista. Olis se mukava jos tähän rumaan kaupunkiin tulisi jotain uutta.

Pekka

Yrittäjien puheenjohtaja Jukka Alanko tai joku muu hallituksen jäsenistä voisi avata valituksen taustoja.

marco

No, nehän on ne parkkipaikat – ei sieltä muuta saa kuulla.

elpien

Hyvä! Ehkä vielä vuoden tai pari pidempään saamme pitää monimuotoiset ruoka- ja kahvipaikat torin ympärillä. Sitten kun tulee lopulta paviljonki tajutaan että hanke työllisti ehkä 10 ja vähintään 20 jäi työttömäksi pikkupuljujen sulkemisen myötä.

Uudistukaa jos kilpailu pelottaa

Tämä on kyllä niin säälittävää jo. Muutos on hyvästä kunhan meidän ei tarvitse muuttua, vai miten se menikään?

Itse en muutenkaan käytä Länsirannan palveluita ja nyt pitää kyllä miettiä näiden pitkän linjan yrittäjien palveluiden ostamista. Kuinkahan moni tuore salolainen yrittäjä tähän loistavaan kerhoon on liittynyt viime aikoina?

Ex-Noksu

Tiedän lähipiiristä että moni Salossa toimiva yrittäjä ei ole ko. yhdistyksen jäsen, juuri tuon stagnaation vuoksi. Salon Yrittäjät kun käytännössä pyrkivät vain säilyttämään status quon, kaikki uusi kilpailu on pahasta. Salo tarvitsisi toisen, tuoreen yrittäjäyhdistyksen.

Paula Matikainen

Paviljonkirakennus tulee autioittamaan entisestään Salon keskustaa.

Moni keskustassa vielä sinnittelevä kauppa, ravintola, kahvila, apteekki, kampaamo ja muu palvelu tulee laittamaan lapun luukulle, kun asiakkaiden pääsy palvelujen lähelle käy mahdottomaksi.

Tyhjiä ravintolatiloja on joen kahta puolta jo useita. Lasiseinäinen ravintola ei ole kummoinenkaan kehitysaskel Salon keskustalle, vaan päinvastoin.

Tarpeellinen?

Samaa mieltä. Salo kyllä tarvitsee yrityksiä ja työtä, mutta onko uusi ravintola sitä, mitä tarvitsemme?

Todennäköisesti uutuuden viehätyksen jälkeen lasinen kupla hohtaa tyhjyyttään. Voiko sen sitten purkaa maisemaa pilaamasta, kun se todennäköisesti muuten jää ’kaunistamaan’ jokirantaa likaisine ja mahdollisesti rikkinäisine lasiseinineen?

Asiakaskuntaa ei vaan yksinkertaisesti riitä kaikille nykyisillekään tällaisessa rahapulassa kituvassa pikkukaupungissa.

Maija

Riippusillan toisessa päässä on edelleen tyhjää. Siellä on parkkipaikkoja ja parempi maisema. Olisi parempi paikka paviljongille.

Mukava pyörätie kävellä vähän kauemmas myös hotelleissa yöpyjille, jotka haluavat pientä virkistystä. Edelleen tätä mieltä.

Ilari

Niin että mitä? Sällytetään parkkipaikat sen takia, kun kukaan ei viitsi tai jaksa kävellä 100 metriä pidemmälle.

No, sinne riipparin taakse on vajaa kilometri. Millä ilveellä ne sinne sitten pääsee? Pitäisi keksiä lentävä parkkipaikka. Huh huh!

Jarmo J

Maijahan ehdottikin kävelyä jokirannan kevytväylää käyttäen, ei huono.

Jehu

Onko Salon Ankeuttajat tehneet koskaan mitään hyvää kaupungin eteen? Omaa etuaan ajava porukka. Ampuvat omaan nilkkaan kun väki vähenee ja/tai ostovoima siirtyy muualle.