Viimeiset päivät esillä: SSS:n juhlanäyttelyssä vanhoja lehtijuttuja ja -ilmoituksia sadan vuoden ajalta

0
Salon Seudun Sanomien juhlanäyttelyssä on esillä lehdessä pitkän uran tehneen Kauko Mäntylän valitsemia juttuja ilmoituksia 1920-luvulta 2010-luvulle. Lisäksi näyttelyssä voi nähdä entisajan toimittajan työpöydän esineineen.

Salon Seudun Sanomien 100-vuotisjuhlanäyttely avautuu kauppakeskus Plazassa perjantaina. Näyttelyssä on esillä lehtijuttuja ja -ilmoituksia kymmeneltä vuosikymmeneltä 1920-luvulta 2010-luvulle. Lisäksi nähtävillä on entisajan toimittajan työpöytä esineineen.

Vanhojen juttujen ja ilmoitusten kautta näkee läpileikkauksen Salon seudun historiasta.

– Sanomalehti on erinomainen muutoksen kuvaaja. Jokainen juttu ja ilmoitus näyttää, millä tavalla ihmiset ajattelivat ja millainen tilanne oli juuri silloin. 20-luvun arkipäivä on ollut omanlaistaan, ja silloin on eletty yhtä tosissaan kuin nytkin, toteaa näyttelyn kuva- ja tekstiaineiston valinnut Kauko Mäntylä.

Salon Seudun Sanomia on ilmestynyt sadan vuoden aikana noin 25 000 numeroa. Lehden arkisto on siis valtava aarreaitta. Näyttelyyn on valittu erityisesti aineistoa, joka kertoo aikansa tärkeimmistä uutistapahtumista sekä salolaisen elektroniikkateollisuuden ja Salon Seudun Sanomien kehityksestä.

SSS:n juhlanäyttely avautuu Plazan uudella puolella 1. kerroksessa entisissä Glitterin tiloissa perjantaina 15. helmikuuta klo 10. Näyttely on avoinna siitä eteenpäin helmikuun loppuun asti ma-pe klo 12-18, la klo 10-14 ja su klo 12-15.

Torstaina 21. helmikuuta klo 15-17 näyttelyn tiloissa järjestetään yleisötilaisuus, jossa on mahdollisuus tavata SSS:n toimituksen väkeä ja kuulla lehden tekemisestä ennen ja nyt. Kauko Mäntylä on paikalla kertomassa vanhoista lehden sisällöistä.