Tassukallion koirahalli romahti Märynummella

0
Lumitaakka oli liikaa Tassukalloin koirahallille. Kuva: Petri Mannonen

Koirahalli romahti Märynummella keskiviikkoillan ja torstai-iltapäivän aikana. Koiraharrastuskeskus Tassukallion halli oli tyhjä eikä kukaan loukkaantunut hallin katon romahtaessa lumen painosta.
Harjoitushalli on ollut syksystä alkaen käyttökiellossa ja sitä oltiin juuri alettu vahvistaa lumen painon varalle.
– Oltiin saatu jo vahvistusrakenteita ja asennustyöt piti juuri aloittaa. Ihan ei ehditty. Melkein kohtalon ivaa, että tukeminen oli juuri alkamassa, harmittelee Koirakerho Tassujen puheenjohtaja Kaisa Helenius.
Heleniuksen mukaan oli sinänsä onni onnettomuudessa, että halli oli jo käyttökiellossa.
– Näyttää rakennusvalvonta tietävän mitä tekee. Halli oli viisi vuotta vanha, talkoilla pystytetty ja viime syksyyn asti määräysten mukainen. Nythän määräykset ovat tiukentuneet, kun kattoja on romahdellut.
Koirahallin rakenteena oli vanha kasvihuoneen runko, joka oli peitetty pressuilla. Heleniuksen mukaan aiemmin lumi on tullut katolta itsestään alas.
Helenius epäilee, että hallin käyttämättömyys osaltaan myös aiheutti lumikerroksen paksuuntumisen ja pysymisen hallin katolle, koska hallia ei käyttökiellon takia oltu lämmitetty.
Halli oli tarkoitus ottaa uudestaan käyttöön nyt kevättalvella vahvistusten jälkeen.
Koirakerholaiset eivät aio jäädä lumeen makaamaan, vaan kerho aikoo pystyttää talkoilla samaan paikkaan uuden hallin, jahka rahoitus ja suunnitelmat saadaan valmiiksi.
Helenius arvelee, että romahduksesta aiheutui muutamien kymmenien tuhansien eurojen tappiot, eikä uuden rakentaminen tule ainakaan vanhaa edullisemmaksi.