Vilpas kohtaa Korisliigan huippuottelussa tänään laadukkaan mutta kapean Karhubasketin

0
Löytyykö Vilppaan Mikko Koivistolle (vas.) heittotilaa Rene Rougeaun vartioinnissa? Marraskuisessa kuvassa taustalla Jussi Laakso, joka jättää Karhubasketin päävalmentajan tehtävät kauden jälkeen. Tilalle tulee nykyinen apuvalmentaja Janne Koskimies.

Miesten Korisliigan ”isossa kuvassa” on tällä kaudella yllättävän paljon samaa viime kauteen verrattuna pelaajistojen suuresta vaihtuvuudesta huolimatta. Kauhajoen Karhubasket on taas noussut ainakin toistaiseksi Salon Vilppaan kovimmaksi haastajaksi, ja Vilpasta lukuun ottamatta lähes kaikki joukkueet painivat pelaajien riittävyyden kanssa.

Keskiviikkona Vilppaan vieraaksi saapuva Karhubasket pelasi viime viikolla Kobria vastaan ottelun läpi kuudella miehellä. Joukkue on selviytynyt otteluruuhkasta voittoputkessa, ja esimerkiksi mainitussa Lapuan ottelussa kukaan pelaajista ei ollut minkäänlaisissa virhevaikeuksissa.

– Haluamme tehdä pelistä mahdollisimman fyysisen, rikkonaisen ja ruman. On selvää, että emme voi antaa Karhun ”selvitä” noin kymmenellä joukkuevirheellä, jotka he ovat viime peleissä kapealla rotaatiolla pelatessaan saaneet, toteaa Vilppaan päävalmentaja Joonas Iisalo Korisliigan otteluennakossa.

Vaikka Karhun kaikki pelaajat olisivat terveinä, kellottaisivat neljä yhdysvaltalaispelaajaa, takamies Bojan Sarcevic sekä Okko Järvi isot tai todella isot minuutit. Yleismies Antti Niskaselle kertyy peliaikakakusta ottelua kohti noin 15 minuutin, sentteri Mikael Laihoselle kymmenen ja takamies Eero Innamaalle viiden minuutin palanen.

Viime kausi osoitti, että kaiken osuessa kohdalleen tämäkin jakauma voi riittää Suomen mestaruuteen. Gregory Manganon palattua riveihin ja Cameron Jonesin pelattua seitsemän ottelua lähes 20 pisteen keskiarvolla voi ulkomaalaisviisikon todeta olevan jälleen tasokas.

Lisäksi Karhubasket aikoo hankkia viime kevään tapaan vielä yhden vierastyöläisen lisää. Marvin Singleton pestattiin alun perin ”varajenkiksi”, mutta hän on osin muiden loukkaantumisten, osin muiden pelaajavaihtojen myötä pelannut kuutta vaille kaikissa otteluissa.

Korisliigan absoluuttinen kärkiottelu Vilpas-Karhubasket alkaa keskiviikkona kello 18.30 Salohallissa.

Lue lisää keskiviikon lehdestä