Vilppaan Ballard jatkoi hienoa putkeaan – salolaisten hyökkäysmylly jauhoi jälleen yli sadan pisteen saldon

0

Salon Vilpas kohtasi miesten korisliigakauden aikana kolmatta kertaa Uudenkaupungin Korihait. Vilpas ylitti myös kolmatta kertaa sadan pisteen rajan, kun loppulukemiksi Salohallissa kirjattiin 102–81 (51–40).

Täydellä pelaajatusinalla peliin päässyt Vilpas marssitti aloitusviisikkoon Antonio Ballardin, Jack Gibbsin, Juho Nenosen, Teemu Rannikon ja Brandon Taylorin. Korihaiden ulkomaalaispelaajista kentällä ei nähty Brandon Conleyta.

Vilpas oli ensimmäisellä neljänneksellä jopa vielä ylivoimaisempi kuin sen tulos 26–14 antaa ymmärtää. Kotijoukkue puhkoi vastustajan puolustuksen kerta toisensa jälkeen parilla syötöllä ja heitti onnistuneita kolmen pisteen suorituksia. Kun Korihaiden joukkuevirheet täyttyivät jo ennen neljänneksen puoliväliä, pääsi Vilpas suhteellisen usein myös vapaaheittoviivalle.

Korihait teki ottelun neljä ensimmäistä pistettä, mutta hyvin puolustanut Vilpas vastasi noin kolmen minuutin mittaisella 13–0-rykäyksellä. Suurinta, 24–9-kotijohtoa kavensivat Vilppaan kaksi pallonmenetystä ja kaksi Korihaiden Chris Jenkinsin onnistumista vaikeista pitkän matkan kakkosista. Vilppaasta Nenonen keräsi kahdeksan pistettä ja komean plusmiinuslukeman +15.

Toisen neljänneksen alussa Vilppaan puolustus nukahti muutaman kerran, ja Korihait piipahti kahdeksan pisteen päässä (29–21). Myös kotijoukkueen hyökkäys oli paikoin vaillinaista Aatu Kivimäen ja Henri Kantosen pyörittäessä peliä.

Hankaluudet olivat kuitenkin vain tilapäisiä. Rannikko tuli pitämään syöttöklinikkaa, ja myös Gibbs sai onnistumisia hyökkäyspäässä: 43–28.

Ottelun yleisen mielenkiinnon kannalta oli hyvinkin positiivista, että Korihait nousi vielä seitsemän pisteen päähän (46–39). Neljänneksen loppuun mennessä ero kuitenkin kasvoi kaksinumeroiseksi, ja Korihaiden peliä hankaloitti osaltaan Miikka Marttiselle vihelletyt neljä virhettä.

Rannikolla oli alle 13 peliminuutin ajalta viisi koriin johtanutta syöttöä. Suureen rooliin nousi tuttuun tapaan myös Ballard, jonka pistesaldo näytti ensimmäisellä puoliajalla 12:ta. Taylorilla oli kasassa yhdeksän, Gibbsillä ja Nenosella kahdeksan sekä Mikko Koivistolla kuusi pistettä.

Vilppaan hyökkäysmylly jauhoi myös pitkän tauon jälkeen tehokkaasti. Ballard rouhi totuttuun tapaan kovaa jälkeä korin alla ja osui harvinaisemmin myös pelin kahdessa ensimmäisessä kolmosessaan. Kotijoukkueen aloitusviisikko hoiti tilanteen 25 peliminuutin jälkeen turvalliseksi: 67–51.

Iloinen hyökkäyspeli venytti eron ennen päätösneljännestä 23 pisteeseen (78–55). Ottelu oli käytännössä sillä selvä, vaikka Korihait tulikin neljänneksen alussa hieman lähemmäs.

21 pistettä tehnyt Ballard onnistui yhdeksässä yhdestätoista pelitilanneheitostaan. Ballard on tehnyt vähintään 15 pistettä 12 viimeisimmässä liigaottelussa – viimeksi hän jäi kyseisen rajan alle yli kaksi kuukautta sitten Kotkassa.

Jack Gibbs nousi edellisottelun tavoin merkittävään rooliin. Hyvillä prosenteilla (kolmoset  kuorruttuivat kuudella koriin johtaneella syötöllä. Rannikko pelasi alle 18 minuuttia mutta keräsi siinäkin ajassa kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Päävalmentaja Joonas Iisalo sai jaettua peliminuutteja tasaisesti, korkeimpana lukuna Juho Nenosen 25 minuuttia ja viisi sekuntia.

Ottelun yleisömäärä jäi salolaisittain poikkeuksellisen matalaksi, 1 065 katsojaan.

Vilppaan kausi jatkuu tulevana lauantaina kello 17 vierasottelulla Kouvoja vastaan.

Lue lisää torstain lehdestä

Jutun video on Vilpas-TV:n Youtube-kanavalta.