WRC-auton ohjaimiin palaava Grönholm on Ruotsin MM-rallissa jalat maassa: ”En ole yhdeksään vuoteen ajanut”

0

Rallin MM-sarjan tuorein suomalaismestari Marcus Grönholm tekee paluun WRC-auton rattiin Ruotsin MM-rallissa. Urallaan 30 MM-kilpailuvoittoa ajanut Grönholm myöntää, että perhosia on vatsassa.
– Aika jännittävä fiilis on. En ole yhdeksään vuoteen ajanut kilpaa. Hyvältä tuntuu kuitenkin tietyllä tavalla. En tietenkään taistele mistään voitoista, vuosien 2000 ja 2002 maailmanmestari toppuuttelee.
– Tuloksia jos ajatellaan, niin ajetaan kymmenen joukkoon. Se on tavoite ja se on varmaan joku järkevä maali. Koitetaan pysyä tiellä, että ei tarvitse lapioida.
Grönholmin uran loppuvaiheissa mestaruusputkensa aloitti Sebastien Loeb. Ranskalainen valloitti MM-tittelin vuosina 2004-12. Nyt kaksikko kohtaa pitkän tauon jälkeen WRC-autoilla. Inkoolaiskuski kuitenkin muistuttaa, että Loeb on viime vuodet ajanut muun muassa rallicrossin MM-sarjassa, kun taas Grönholm on keskittynyt enemmän tallipäällikön hommiin.
– Rento fiilis on lähteä kisaan. Ajetaan, mitä voidaan. Pitää vaan vähän rauhoitella ihmisiä, kun ne luulevat, että ajan Loebin kanssa kilpaa. Sehän on kuitenkin ajanut koko ajan jotain. Minä en ole yhdeksään vuoteen ajanut. Lähtökohdat ovat aika erilaiset, Grönholm muistuttaa.

Tuohinokin palaa WRC:hen

Grönholm voitti maailmanmestaruutensa Peugeotin kalustolla vuosituhannen alussa. Sen jälkeen sekä tekniikka että koko laji on mennyt isoin harppauksin eteenpäin. Tällä kertaa ”Bossen” käsissä on Tommi Mäkisen johtaman Toyotan rallitallin rakentama Yaris WRC.
– Aika paljon autot ovat muuttuneet. Aerodynamiikka, kone, jousitus ja ihan jokainen pienikin asia ovat muuttuneet sitten ”Pösön” (Peugeot) mestaruusvuoden jälkeen. Autot olivat silloin erilaisia. Ne olivat silloin parhaita, mitä oli tarjolla, mutta kyllä nämä nykyiset ovat helpompia ajaa.
Grönholmin lisäksi myös toinen rallikonkari Janne Tuohino palaa WRC-auton rattiin Ruotsissa. Tuohino kurvailee vastikään perustamansa JanPro Racing -tallin Ford Fiestalla. Ruotsin kisan jälkeen Tuohino keskittyy tiiminsä operatiiviseen toimintaan.
Kauden toisen MM-rallin on määrä alkaa yleisöerikoiskokeella kello 21.08.

STT

Kuvat: