Niskanen vetäytyi Falunista, Heikkinen 30:s – Pärmäkoski ylsi kuutossijalle

0

Uransa tähän kauteen lopettavan Matti Heikkisen 30. sija oli suomalaisittain parasta maastohiihdon maailmancupin 15 kilometrillä Falunissa. Heikkinen hiihti vapaalla hiihtotavalla nousujohteisen kilpailun ja hyötyi eri kierroksella olleen norjalaisen Sjur Röthen peesistä.
– Röthen peesissä oli kansainvälistä vauhtia, Heikkinen kuvasi Ylen tv-haastattelussa.
Heikkinen kiertää maailmancupin loppuun asti, joten hän on mukana ensi viikolla Kanadan päätöskiertueella.
– Kanadasta minulla on erittäin huonoja ja erittäin hyviä muistoja. Siellä on luvassa kovimmat puistohiihdot, mitä maapallolta löytyy, Heikkinen sanoi.
Quebecissä maailmancupin päätöskisat hiihdetään helpoilla laduilla.
Falunissa voittajaksi hiihti Venäjän Aleksandr Bolshunov ennen kolmea norjalaista. Toiseksi hiihtänyt Martin Johnsrud Sundby taipui voittajalla 8,9 sekunnilla, Didrik Tönseth oli kolmas ja Röthe neljäs. Yhdeksänneksi kiilasi Andorran 22-vuotias Ireneu Esteve Altimiras, joka ylsi ensimmäistä kertaa urallaan kymppisakkiin maailmancupissa.
Bolshunov kisaa vielä maailmancupin kokonaisvoitosta Norjan Johannes Hösflot Kläbon kanssa. Kläbo oli Falunissa 19:s.
Heikkinen jäi Bolshunovin tahdista minuutin ja 45 sekuntia. Heikkiselle puoli sekuntia hävinnyt Perttu Hyvärinen oli 31:s, Markus Vuorela 48:s, sprintteri Verneri Suhonen 56:s ja Antti Ojansivu 58:s.
Iivo Niskanen jäi kisasta viime hetkellä pois. Ylen mukaan hän ei tuntenut oloaan normaaliksi. Niskanen ei ole myöskään lähdössä maailmancupin päätöskiertueelle Kanadaan.

Pärmäkoski pysyi maailmancupin kolmosena

Krista Pärmäkoski hiihti kuudenneksi ja Kerttu Niskanen kymmenenneksi maastohiihdon maailmancupissa Falunissa. Pärmäkoski kertoi Ylen tv-haastattelussa olevansa väsynyt pitkästä kaudesta, mutta oli kuutossijaan tyytyväinen. Sen tuomien pisteiden avulla hän pysyi maailmancupin kokonaistilanteessa kolmantena.
Niskanen arvioi Ylelle, että välillä tuntui jopa liian hyvältä ja piti laittaa käsijarrua päälle.
– Tällä radalla piti vain jyskyttää lujaa, tekniikasta viis, Niskanen sanoi.
– Kymppisija tuntui hyvältä, varsinkin kun kisa oli vapaalla.
Suomalaisista maailmancupin pisteille ylsivät myös Eveliina Piippo ja Laura Mononen. Piippo oli kisan 18:s, mikä on 20-vuotiaan hiihtäjän paras sijoitus maailmancupissa. Mononen oli 26:s vajaat kaksi minuuttia tutulle voittajalle hävinneenä. Anne Kyllönen hiihti 38:nneksi.

Johaug odotetusti voittoon

Kymmenen kilometrin kilpailun vapaalla hiihtotavalla voitti odotetusti Norjan Therese Johaug. Hän on voittanut kauden aikana kaikki ne normaalimatkojen kilpailut, joissa on ollut mukana. Hän varmisti ykkössijansa normaalimatkojen cup-pisteissä.
Falunissa toiseksi hiihtänyt Ruotsin Ebba Andersson hävisi Johaugille 18,5 sekuntia. Kolmas oli Yhdysvaltain Jessica Diggins. Pärmäkosken ero kärkeen oli 45,4 sekuntia, Niskasen runsas minuutti.
Falunin jälkeen maailmancupista on jäljellä enää Kanadassa ensi viikolla hiihdettävä kolmen kilpailun minikiertue. Suomalaiset matkustavat Tukholmasta Kanadaan maanantaina.
– Yritämme kääntää kelloa jo ensi yönä, Pärmäkoski kertoi Ylelle.
Tänään neljänneksi hiihtänyt Norjan Ingvild Flugstad Östberg johtaa cupin kokonaiskilpailua. Toisena oleva Venäjän Natalia Neprjajeva jäi pois tämän päivän kisasta sairastumisen takia.

https://yle.fi/urheilu/3-10693823?origin=rss

STT

Kuvat: